Един от оцелелите при самолетната катастрофа на полет 571 на

...
Един от оцелелите при самолетната катастрофа на полет 571 на
Коментари Харесай

Оцелели от самолетна катастрофа сключили договор за яденето на човешко месо

Един от оживелите при самолетната злополука на полет 571 на уругвайските военновъздушни сили през 1972 година в планинската верига на Андите споделя, че групата е сключила контракт, преди да прибегне до канибализъм, с цел да оцелее.

Карлос " Карлитос " Паес Родригес е един от 45-те души на борда на самолета, който се разрушава в планините.

От всички на борда единствено 16 души са съумели да се измъкнат от планината, а останалите са починали при злополуката, поддали са се на пострадванията си или са починали, когато лавина е блъснала фюзелажа на самолета, в който са се крили оживелите.

16-те оживели са принудени да се извърнат към канибализма, откакто дребното количество храна на борда на самолета е изчерпано - оживелите отрязват части месо с величина на съчка от умрелите и ги оставят да изсъхнат на слънце.

По невероятната история даже е основан филм през предходната година - Society of the Snow.

Родригес е едвам на 18 години, когато самолетът се разрушава, и в действителност навършва 19 години, до момента в който е в неопределеност.

По време на престоя си в планината мъжете научават, че издирването им е прекъснато, и вземат решение да изпратят двама от тях да се опитат да се върнат в цивилизацията и да вдигнат паника.

В изявление за Ladbible Родригес споделя, че 16-те мъже са сключили контракт, преди да ядат човешка плът.

Той изяснява: " Когато на десетия ден получихме новината, че издирването е прекъснато, тогава на всички нас по едно и също време ни хрумна, че единственият ни вероятен вид е да се нахраним с мъртвите си спътници, тъй като нямаше различен метод.

" Първото нещо, което направихме, беше да сключим церемониален контракт сред всички нас, че в случай че някой от нас почине, останалите могат да употребяват телата му.

" И второто нещо, което направихме, беше да назначим студентите по медицина, които бяха приели ролята си на лекари, да се заемат с въпроса и те се оправиха.

" Горките студенти по медицина. Те бяха студенти от първи курс, които в никакъв случай преди не бяха виждали мъртви хора, само че защото бяха приели ролята си и в действителност се смятаха за лекари, се заеха със задачата. И ние взехме решение един въпрос, който трябваше да бъде решен, тъй като към момента имахме най-свещените от всички права: правото на живот и правото да се върнем вкъщи. "

 

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР