СподелиБританският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е

...
СподелиБританският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е
Коментари Харесай

40-дневно прекратяване на огъня предлагат на Хамас на срещата в Кайро

Сподели
Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че на Хамас е препоръчано 40-дневно преустановяване на огъня и освобождение на „ евентуално хиляди “ палестински пандизчии в подмяна на освобождението на израелски заложници, съобщи Агенция Франс Прес.

Делегация на Хамас би трябвало да дойде в Египет през днешния ден, където се чака да отговори на последното предложение за помирение в Газа и освобождение на заложниците след съвсем 7 месеца война.

„ Надявам се, че Хамас ще одобри тази договорка, целият напън в света и всички очи на света би трябвало да бъдат ориентирани към тях през днешния ден, с цел да одобряват тази договорка “, сподели Камерън на среща на Световния стопански конгрес в Рияд. Той добави, че предлагането ще докара до „ прекъсване на боевете, които всички ние толкоз доста желаеме да забележим “.

От месеци Египет, Катар и Съединените щати се пробват да посредничат за реализиране на съглашение сред Израел и Хамас, само че през последните дни се вижда нов подтик на дипломацията към преустановяване на военните дейности.

Външният министър на Обединеното кралство съобщи, че с цел да се сътвори „ политически небосвод за решение с две страни “, при което самостоятелна Палестина да съжителства с Израел, „ хората, виновни за 7 октомври, управлението на Хамас, ще би трябвало да изоставен Газа и би трябвало да се унищожи терористичната инфраструктура в Газа “.

„ Трябва да видите политическо бъдеще за палестинския народ, само че също по този начин би трябвало да видите сигурност за Израел и тези две неща би трябвало да вървят дружно “, добави той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР