Един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер,

...
Един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер,
Коментари Харесай

Федерер подготвя феновете за оттегляне

 Треньорът на Федерер: Той може да играе до 2021 година
Един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер, е пред отдръпване от играта. 2019-а може да се окаже последна за швейцареца, написа в разбор на Евроспорт.

Самият Федерер като че ли подсказва на почитателите си да се готвят за прощаване, като след всяко присъединяване се обръща към тях с " Ще се забележим следващата година ". С наближаването на края на сезона риториката на Федерер се промени и демонстрира, че той към този момент мисли за живота след тениса.

" Да се върна в родния град и да печеля може би за финален път значи доста за мен ", сподели Федерер след триумфа си в Базел. Това демонстрира съмнение дали ще включи шампионата в календара си за следващата година. Друг знак за идното отричане е желанието на Федерер да взе участие на шампионатите на клей, които избягваше напоследък. На първо място в листата му е " Ролан Гарос " в Париж, където ще излезе, с цел да извърши обещанието си да се сбогува с почитателите.

Федерер е на 37 години и е посочил, че възрастта не е проблем за него. Той печели мачовете си с помощта на големия си опит и умения, а не на физическа мощ. В края на годината обаче си пролича, че силите му не са неизчерпаеми. Срещу Филип Крайнович да вземем за пример той позволи четири пробива, което е нехарактерно за него. Срещу сериозните противници той също сподели недостатъци. Парите надали са претекст за него да остане, защото е спечелил задоволително, а неотдавна подписа и рекламен контракт за 300 милиона $.

" Толкова доста съм пътувал, а на процедура не познавам света. Ще ми се да обиколя Италия, Германия, Франция, Скандинавия и други страни като екскурзиант. Дори не познавам добре Лондон ", сподели неотдавна Федерер, който към този момент искрено си показва живота след тениса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР