Един от най-важните витамини за човешкото тяло е витамин D.

...
Един от най-важните витамини за човешкото тяло е витамин D.
Коментари Харесай

Кои напитки са източници на витамин D

Един от най-важните витамини за човешкото тяло е витамин D. Дефицитът му може да повлияе отрицателно на вашето здравословно положение.

Витамин D е прочут още като слънчевия витамин и е значимо хранително вещество, от което тялото ни се нуждае, с цел да извършва разнообразни функционалности. Той играе значима роля в усвояването на разнообразни витамини и минерали като магнезий, фосфат и калций.

В допълнение този витамин покачва имунитета и подкрепя растежа и поддържането на верните равнища на калций в костите и зъбите. Също по този начин понижава болките в мускулите и костите, които се появяват вследствие неналичието му.

Витамин D може да се добие от слънчева светлина и от някои храни като соя, гъби, сьомга, яйца и други Може обаче да включите и избрани питиета в дневното си меню, с цел да си набавяте нужните количества. Ето кои са напитките, които съдържат витамин D:

Портокалов сок

 Напитки с витамин D

Портокаловият сок е една от напитките, които са богати на витамин D наред с останалите минерали и витамини в състава му.

За предпочитане е да си приготвите потребната напитка вкъщи - с прясно изстискани портокали. Така ще избегнете изкуствените добавки, които се съдържат в соковете от магазина.

Краве мляко

Прясното краве мляко е една от най-консумираните питиета в международен мащаб. То е съвършеният източник на голям брой потребни субстанции включително и витамин D.

Най-добрият вид е млякото с висока масленост, тъй като концентрацията на витамини D, А, К и Е в него е много висока. Добавяйте го към разнообразни питиета, в случай че не обичате да го пиете непосредствено.

Соево мляко

 Източници на витамин D

Това е един добър вид за напитка за веганите и вегетарианците, които не употребяват или лимитират скотски артикули.

Соевото мляко е постоянно подсилено с витамин D и други съществени хранителни субстанции, които се съдържат в прясното краве мляко. Четете деликатно етикета на соевото мляко в магазина, с цел да видите дали съдържа нужните субстанции.

Кисело мляко

Киселото мляко и другите питиета въз основата на кисело мляко също съдържат огромно количество витамин D. Ежедневната консумация на кисело мляко ви подсигурява добър банкет на този значим витамин.

Ако сте открили, че имате недостиг на витамин D, консултирайте се с вашия доктор. Той ще ви даде насоки какво да консумирате и дали е належащо да се отбиете в аптеката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР