Един от най-успешните и талантливи актьори в Холивуд, Робърт Дауни

...
Един от най-успешните и талантливи актьори в Холивуд, Робърт Дауни
Коментари Харесай

Как Робърт Дауни Джуниър помогна на сина си да не повтори неговите грешки

Един от най-успешните и надарени артисти в Холивуд, Робърт Дауни Джуниър ловко пази персоналния си живот надалеч от медийното внимание. В началото на месеца той завоюва премия Златен глобус за ролята си в „ Опенхаймер “, като има огромен късмет да получи и Оскар за същото осъществяване. Но неговата история не е история за нескончаем напредък.
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2024-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
В края на 90-те артистът има проблеми с опиатите, което слага и кариерата, и живота му в заплаха. По това време той се причислява към телевизионния сериал „ Али Макбийл “, за който също завоюва премия Златен глобус.

Въпреки оценката и основната си роля Робърт е уволнен от сериала след обвинявания за корист с опиати през 2000 и 2001 година Следва и бракоразвод с първата му брачна половинка по същите аргументи. По това време Робърт към този момент е татко на своя максимален наследник Индио, който наподобява е жертван да повтори грешките си.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

Всъщност Индио Фалконър Дауни от години си проправя път в музикалната промишленост и макар че в този момент се радва на триумф в тази област, предишното му крие мрачни и сложни интервали.

Индио е роден през 1993 г., а майка му е музикантката Дебора Фалконър (на снимката) . Младежът се изправя пред първото си предизвикателство, когато родителите му се разделят през 2001 г. заради проблемите на артиста с опиатите.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

В документален филм за Netflix Робърт Дауни Джуниър искрено приказва за своя опит с пристрастяването, признавайки: „ Целият този свят; той е обвързван с творчеството. Всички ние променяхме съзнанието си с разнообразни субстанции “.

Филмът се концентрира и върху живота на починалия татко на артиста, режисьора Робърт Дауни-старши, който споделя: „ Много от нас правеха неща и смятахме, че би било лицемерно децата ни да не вземат участие в използването на марихуана и сходни неща. “

Въпреки че Робърт Дауни Джуниър в последна сметка преодолява личните си битки с пристрастяването, синът му Индио, за жалост, поема по сходен път.

През 2014 година Индио става скандално прочут с ареста си по обвинявания в владеене на кокаин. Тогава се твърди, че 21-годишният юноша към този момент се бори със зависимостта от няколко години преди случая.

Според Los Angeles Times татко му тогава показва признателност към ограните на реда в изказване, добавяйки: „ [Ние] имаме вяра, че Индио може да бъде следващата история за триумф при възобновяване, вместо предупредителна история “.

В последна сметка Робърт Дауни изиграва значима роля за сина си, помагайки му да преодолее пристрастяването.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

Може би въодушевен от зашеметяващата промяна на своя татко и неговото триумфално завръщане в киното, Индио Фалконър Дауни влиза в рехабилитационна клиника след ареста си през 2014 година

Според отчет на Daily Mail източник, непосредствен до фамилията, издава, че артистът освен знае за битките на Индио, само че и е опитал всичко да му помогне, в това число да го изгони от фамилния дом, както и да сложи от граници и да прояви суровост. За страдание, до тогава нито един от методите не се оказва ефикасен.

Две години след ареста на Индио и престоя му в рехабилитационния център в Малибу, Робърт Дауни Джуниър приказва искрено за пътуването на сина си към възобновяване във Фейсбук:

„ Неговият продължаващ ангажимент за възобновяване продължава да въодушевява и изумява ", написа артистът и популяризира рок групата на Индио, „ The Dose “.

В изказване от 2019 година, споделено с RadarOnline, майката на момчето Дебора Фалконър хвали отдадеността на някогашния си брачен партньор в поддръжката към техния наследник. Тогава тя отбелязва, че Индио към този момент е в доста по-добро положение.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

През ноември 2023 година Индио споделя с People, че публично е изтрезнял от 18 месеца.

„ Опитвам се да упорствам да бъде по-добър в доста области, в които не съм го направил и които се нуждаят от усъвършенстване. Променям се постепенно, само че несъмнено “, споделя той.

Индио споделя още, че включва ежедневни практики като медитация и изявление на признателност, с цел да усъвършенства благосъстоянието си, до момента в който интензивно насочва силата си към основаване на музика.

По време на прям диалог с People Индио Фалконър Дауни споделя по какъв начин битката му с опиатите се е отразила на неговата музика:.

„ Мисля, че доста положителни творби на изкуството са основани за това. Има доста какво да се каже “, споделя музикантът, добавяйки, че сингълът му от 2023 година „ Dume “ е повлиян от пристрастяването му.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

Индио акцентира, че задачата му е да въодушевява другите, като споделя своята истина и вдъхва вяра на тези, които са изправени пред сходни провокации.

Самият Робърт Дауни наподобява несъзнателно повлиява на възобновяване на сина си и като го среща с музиката в ранна възраст. Индио споделя в детайли пред People по какъв начин музикалният нюх на двамата му родители му разрешава да развие личната си креативност посредством изкуството.

В последна сметка това му дава опция да се оправи с трагичните моменти в своя живот.

 Робърт Дауни Джуниър Getty

Все отново Робърт Дауни Джуниър има вяра във опцията за генетично влечение към пристрастяване в фамилията му. Актьорът се ожени за актуалната си брачна половинка Сюзън Дауни през 2005 година Двойката има две деца дружно - наследник на име Екстън Елиас Дауни, роден през 2012 година, и щерка Аври Роел Дауни, която е родена през 2014 година

Днес звездата от " Опенхаймер " споделя, че задачата му е да бъде по-скоро същински човек, в сравнение с воин за децата си, като признава какъв брой огромни са провокациите на това да бъдеш родител.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР