Един от най-светлите християнски празници Богоявление събра жителите на район

...
Един от най-светлите християнски празници Богоявление събра жителите на район
Коментари Харесай

29 смелчаци скочиха за кръста в Аспарухово

Един от най-светлите християнски празници Богоявление събра жителите на регион Аспарухово първо в храма „ Св. Цар Борис I ”. От там литийното шествие мина по улиците на квартала до залива при кораба „ Академик ”.

Сред съкварталците си бяха зам.-председателят на общинския съвет във Варна доктор Янко Станев, общински съветници, доста общественици. Районният кмет Калина Белмезова дойде на брега бегом едвам за хвърлянето на кръста.

Осветеният богоявленски кръст беше хвърлен от отец Добромир, който преди този момент благослови участниците в конкуренцията и събралите се на брега фенове.

Във водите скочиха 29 смелчаци, окуражени от нестихващите овации на аспаруховци. Пръв до кръста доплува Митко Цветков, 25-годишен от Варна. Той е прочут водолаз, който работи в Норвегия. До през днешния ден 5 пъти се е хвърлял за кръста, за трети път доближава до него пръв.

Победителят в конкуренцията целуна християнската реликва и пожела здраве и благополучие на аспаруховци, на варненци и на целия български народ.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР