Един от най-разтреперващите и страшни моменти е този, в който

...
Един от най-разтреперващите и страшни моменти е този, в който
Коментари Харесай

Как да избегнете атака, ако си мислите, че ви следят

Един от най-разтреперващите и страшни моменти е този, в който мислисте, че някой ви следи. Шестото ви възприятие може да ви направи тревожни, изключително в случай че чувате стъпки зад вас, даже когато няма никой.

Ако в действителност някой ви следи, с цел да избегнете офанзива, използвайте здравия си разсъдък, проявете бързо духовитост и няколко от изпитаните способи, които сме ви подготвили. Колкото по-скоро реагирате по отношение на вашата сигурност, толкоз по-добре.

1. Бъдете нащрек от самото начало

Когато излизате на разходка с кучето си, да бягате или просто да вземете глътка въздух и сте сами, бъдете наблюдателни. Трябва да знаете разположението на хората към вас.

2. Разберете дали в действителност ви следят

 Викове

Ако интуцията ви подсказва, че ви наблюдават, ето кои признаци ще го потвърдят:

- Прекосете улицата и вижте дали индивидът прави същото;

- Ускорете и вижте дали и той ускорява;

 Скривалище

- Не си мислете, че в случай че индивидът ви копира по-бавно, значи не ви следи. Не игнорирайте възприятията си, в случай че се чувствате в заплаха.

3. Използвайте позитивни мисли

Повтаряйте си „ Не се паникьосвай “, „ Успокой се “. Трябва да останете спокойни с цел да забележите всички елементи, които ще ви спасят.

4. Търсете обществени места

 Преследване

Ако има група хора в близост, сред които можете да се измъкнете, го направете. Това е добра опция, да не бъдете видяни. На обществени места преследвачът ще бъде видян, каквото и да прави, по тази причина тръгнете към кафе, магазин или опашка - там където хората се струпват. Ако наоколо има полиция, пожарна или болница, тръгнете към тях.

Ако е мрачно през нощта, търсете осветени улички, да вземем за пример наоколо до заведения за хранене, където може да спрете и да се обадите на някой другар да ви придружи. В никакъв случай не тръгвайте по тъмни алеи или по пътечки към гора.

5. Не се тормозете да се обърнете и да видите дали преследвачът е близо. Някои от тях стопират с преследването, когато човек им покаже, че е наясно със създалата се обстановка. Това, несъмнено, не значи, че би трябвало да се втренчвате за дълго време в лицето, от което бягате.

6. Действайте

Помислете дали не е пристигнал моментът да спрете на едно място, да вдигнете ръцете си във въздуха и да започнете да крещите мощно. Не изпускайте никакви персонални движимости - това ще ви направи уязвими. Крещете " Не ме преследвай! ", " Махай се! ", в случай че не се сещате за друго, изкрещите " Пожар ". С виковете си ще привлечете някой на помощ.

7. Бягайте

8. Обадете се на полицията

9. Изкарайте ключовете си от чаната и ги дръжте крепко. Ключовете могат да бъдат положително оръжие. Изкарайте всички евентуални оръжия, които могат да ви оказват помощ и хвърлете чантата си.

10. Ако сте създали всичко до тук, само че индивидът продължава да ви следи и направи опит да ви нападне - използвайте ключовете си против него, боднете го с пръсти в очите и го изритайте в гениталиите, като от самото начало викате.

11. Не се прибирайте незабавно у дома. Така ще покажете на преследвача къде живеете, а това е изключително рисково. По-добре идете при някой другар.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР