Един от най-разпознаваемите хора в българския футбол Валентин Михов даде

...
Един от най-разпознаваемите хора в българския футбол Валентин Михов даде
Коментари Харесай

Вальо Михов за последиците от COVID-19 и какъв трябва да е президентът на БФС

Един от най-разпознаваемите хора в българския футбол Валентин Михов даде особено изявление за Gong.bg. Той разяснява настоящата обстановка в българския футбол, какви са вероятностите пред футбола, като обрисува и какъв човек би трябвало да застане отпред на БФС.

- Господин Михов къде ви намирам сега?

- Вкъщи

- Как прекарвате свободното си време?

- Ами по какъв начин, като множеството българи.

- Оптимист ли сте, че скоро ще има футбол в България?

- Ще забележим какво ще е решението, аз съм оптимист, постоянно съм оптимист като човек, нека мине по-бързо тази пандемия. След като решат тези, които вземат решение тогава ще има.

- Според Вас би трябвало ли да се обмисли вид с преустановяване на шампионата както направиха в Белгия за момента?

- Според мен би трябвало да се изкача, да не се бърза, да мине този пик, ние сме част от Европа, да забележим и там по какъв начин ще е, ние сме част от цяла Европа, една частица. Трябва да се съобразим с решенията в България, а по-късно и с тези в Европа.

- Вие сте един от хората, които познава футбола съвършено, като управление и организация, какви ще са следствията за клубовете, в случай че няма футбол още 3-4 месеца?

- За три-четири месеца нещата ще са съществени, освен за футбола, само че и за цялата стопанска система, футболът е част от тази стопанска система. Дано не стигаме до такива неприятни неща, ще има огромни загуби. Някои тимове няма да могат да задържат чужденците и ще се наложи част от тимовете ще би трябвало да употребяват модела Славия и да заложат на наши момчета, само че нека мине това знамение, тъй като то в действителност е знамение.

- Защо съгласно Вас футболът и спортовете пострадаха толкоз доста стопански?

- Ами за какво, тъй като един футболен бюджет, с изключение на притежателят, който е основата на бизнеса, от къде се финансира, от телевизионните права, от спонсори, от донори и от някои други прояви. Но в този момент няма нито един от тези съставни елементи и остава единствено притежателя. Някои тимове започнаха рационални ограничения, смъкнаха си заплатите своеволно, това им прави чест.

- Според Вас дали актуалната обстановка ще помогне на клубовете да се премислят като организации, да мислят за разнообразни нови приходни пера, както клубовете в Западна Европа?

- Това е доста сериозна тематика, с цел да има това, което го има в Европа, да има мърчандайзинг, би трябвало да са разнообразни нещата, нека по-късно, което се случи, да вземем всичко най-хубаво да махнем неприятното и да запазим единствено положителното.

- Много хора показват мнение, че е пристигнало времето за на ниска цена български футбол с доста български футболисти, само че и с по-малки хонорари?

- Това към този момент си зависи от тактиката на клубовете. Никой не може да предопредели, кой с какъв бюджет разполага, в последните години и страната се включва да оказва помощ, което ѝ прави чест, и в лицето на министъра, и в лицето на министър-председателя, който позволи. Защото преди 4-5 години нямаше съвсем никакво взаимоотношение, става въпрос за тези помощи които са.

Не знам какъв брой са, само че към 1 милион на година, само че би трябвало да се продължава и с страната, има хора вложители, за изграждане и на нови уреди. Трябва да се тръгне, би трябвало да се употребяват детско-юношеските школи, това е бъдещето, имаме много надарени футболисти и спортисти. България е страна, която е кадърна във всяка една сфера, в подобен един миг се вижда какъв е българинът.

- Нашето общество мощно се поляризира що се отнася до отзиви и обстановки, само че и мощно се консолидира, когато се постанова. От позиция на футбола, очаквате ли една консолидация на футболните почитатели откакто премине цялата тази обстановка?

- Очаквам, чакам, видях доста позитивни неща във почитателите, има от време на време и зрънца, само че има и доста положителни почитатели във всички тимове. Трябва да стартираме да позапълваме и стадионите, може да има почитатели, които да не могат да си разрешат на отидат на мачовете, тук би трябвало да се намерения за една тактика, за билети, за привличане на нови спонсори, за хрумвания, да се мисли, да се усъвършенства продукта.

- Господин Михов, за край, кой е вашият любимец за президент на БФС, в случай че не желаете да кажете съответно име, то най-малко обрисувайте неговия профил, защото Вие като някогашен президент на сюъза може да го извършите?

- Трудно е в този миг, би трябвало да забележим кои ще са мераклиите, след тази рецесия. Това е тактика, който и да кажа, мен младите ме притеглят, на младите може да се даде съвет, би трябвало да се намерения, има задоволително време. Чувам за Стилиян Петров, който е едно прелестно момче, и Бербатов, който и да кажем, приказвах с Лъчо Танев, той персонално няма предпочитание, по този начин чух.

Не знаем кой ще се кандидатира, би трябвало да е човек с опит, да може да ръководи, да може да ръководи тактиките в българския футбол, те са 3-4 пера, би трябвало да има виновни хора по тези три-четири тактики. След една година ги вика, прави се доклад, би трябвало да има време, би трябвало да има задача, дали той може да я извърши и резултатите по дадената тактика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР