Един от най-опитните в състава на българския национален отбор по

...
Един от най-опитните в състава на българския национален отбор по
Коментари Харесай

Христо Захариев: Показали сме, че можем да побеждаваме силни отбори и вярвам, че ще го направим отново

Един от най-опитните в състава на българския народен тим по баскетбол Христо Захариев показа упованията си за старта на квалификациите за Евробаскет 2025, които за нашия отбор стартират с посещение на Швеция (22 февруари) и домакинство на международния първенец Германия (25 февруари).

33-годишният играч, който се завръща в редиците на " лъвовете " след пауза от три години, съобщи, че е пределно стимулиран за идните два мача.

" Много съм стимулиран. Започва нов цикъл с група, която е с много положителни тимове, изключително Германия, който е международен първенец. Ще бъде нелека задача. Още в първия мач против Швеция ще се надигнем против доста здрав тим. Надявам се да покажем добра игра и несъмнено, да победим. След това против тима на Германия в нашата зала, се надявам да се представим почтено ", съобщи Захариев.

" И предишният път стартира лагерът с малко играчи, тъй че ще създадем всичко допустимо да компенсираме неналичието на някои момчета. Все отново има и четири дни до мача, тъй че се надявам, в случай че може да се оправят и да бъдем всички на линия ", продължи той.

Баскетболистът на краткотрайния водач в Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас приказва още за възможностите на България за класиране на второ следващо европейско състезание, както и за наличието в отбора на американския гард Коди Милър-Макинтайър.

" Класиране на европейското ще бъде мъчно, несъмнено, само че нашият тим е посочил, че може да побеждава мощни тимове и мощно имам вяра, че ще го създадем още веднъж. Мисля, че има израстване и демонстрираме доста добра игра, тъй че за какво да не създадем изненада и този път, и да успеем да победим. Разбира се, всичко зависи от нас. Нямаме доста време за подготовка, тъй че би трябвало да сме оптимално фокусирани, за няколко дни безусловно да се обиграем и да покажем най-хубавото от себе си ", счита българският национал.

" Коди Милър-Макинтайър е доста значим състезател за нас. Знаете, че скоро направи връх в Евролигата с 20 асистенции, тъй че е несъмнено един от най-хубавите гардове в Европа. Много съм благополучен, че ще мога да играя с него и съм уверен, че ще помогне доста на тима ", приключи Христо Захариев



В същото време различен от избраниците на селекционера Росен Барчовски Константин Костадинов разкри, че при започване на лагера настройката на всички в отбора е за две победи.

" Нагласата ни е да побеждаваме. Имаме два мощни противника в този момент и би трябвало да ги победим и двата. Първият мач играем отвън България, тъй че ще би трябвало да отидем готови. За втория мач чакам да ни помогне публиката в Ботевград ", показа състезателят на испанския Аликанте.

" Не знам дали Швеция ни е директен съперник за класиране, има още два тима. Със сигурност дуелът против тях ни е първи и няма да ни е доста елементарно, само че допускам и че те няма да чакат тимът ни да е доста добър. В цялостен или повърхностен състав, това въпреки всичко е Германия. Мачът с тях ще е сложен, само че аз съм въодушевен ", добави Костадинов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР