Един от най-опитните спортни журналисти в България - Владимир Памуков,

...
Един от най-опитните спортни журналисти в България - Владимир Памуков,
Коментари Харесай

Владимир Памуков: Смятам завръщането на Михайлов за плод на политическата обстановка

Един от най-опитните спортни публицисти в България - Владимир Памуков, гостува в предаването " 120 минути " по bTV, с цел да разяснява оттеглената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС и бъдещето на родния футбол. Според Памуков, който е съавтор на биографичната книга на Христо Стоичков, дружно с Камата, завръщането на Борислав Михайлов е плод на политическата конюнктура в страната.

Памуков приветства декларираното от Димитър Бербатов предпочитание да ръководи БФС, само че съобщи, че се е надявал Стилиян Петров да се кандидатира.

" Оставка на оставката си е български патент, който разиграваме. Това е един сериал - " Боянски футболни ливади ", който е безконечен. На футбола ни най-малко може и да падна равнището, само че на сериали сме ОК, те се движат непрекъснато, държат някакъв интерес на публиката. Въпросът е докога ще ѝ писне единствено със сериали, по кое време ще пристигна време за същинските мачове още веднъж да гледаме. ", съобщи спортният публицист, отразявал цели 7 международни шампионати.

" Това са така наречен " футболни хора " със своите лобита, със своята битка за власт. Никой не би трябвало да ги подценява, тъй като те могат да те въртят като Кубчето на Рубик, изключително когато се постанова за финансови ползи, за спонсориране на футбола, появи се богат човек. "

Снимка: Lap.bg

" Боби Михайлов се завръща да довърши това, което е почнал. Аз се надявам, че в тези 18 месеца в оставка е сканирал обстановката и е схванал, че в случай че се върне единствено за реваншизъм и да разчиства сметки - това ще бъде пагубно. Лечков ми сподели, че в деня на оставката на Михайлов, което е след злощастния мач с Англия и расисткия скандал, той е имал планувана среща със спортния министър Красен Кралев, с цел да се даде ход на програмата за детско-юношеския футбол в България, включваща 17 млн. лева от страната, 3 млн. лева от Българския футболен съюз (БФС), като там е разковничето - посредством футболните школи към обособените клубове - стават независими юридически лица и парите, които се дават от страната, са подмониторни. Отчет, отид, всичко, което се случва - ще бъде по този начин. С наклонност във времето УЕФА да усили приходите към този план, като се види, че се прави нещо. Ако това се случи, е последният трен за българския футбол да излезе от блатото, тъй като България има гении. "

Снимка: Lap.bg

" Според мен завръщането на Боби Михайлов не е режисирано, а плод на политическата конюнктура в България. Хаос е и всеки си прави каквото си желае. Всички неразрешени песни и танци в този момент са на мода, без да има последствия. Това ще продължи на фона на политическите събития. "

" Бербатов най-накрая се престраши да се кандидатира. Трябва да го приветстваме, че слезе при хората. Не загадка, че има репутацията на човек, който не комуникира доста с близките. Навремето даже някои треньори се жалваха, че като мегазвезда по отношение на другите име е обръщал по-малко внимание. Имам своите запаси, тъй като той е безспорен новобранец на това поле, а футболът е доста прохладно място. Ще се сблъскаш с олигарси, със статуквото, което не е лицеприятно. Трябва да имаш контакти. Той сподели, че ще обиколи до конгреса, плануван за 25 юни, над 500 клуба. Аз си крещя " Личен връх ще направи по другарство! ". Аз доста се надявах да убедят Стилиян Петров да се кандидатира, тъй като той като капитан беше отзивчив с хората, огромен обединител, опит има към фондацията си. "

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР