Един от най-обещаващите таланти в последните години Денис Шаповалов продължава

...
Един от най-обещаващите таланти в последните години Денис Шаповалов продължава
Коментари Харесай

Нов удар по завръщането на Шаповалов: 18-годишен чех го елиминира още на старта в Мелбърн

Един от най-обещаващите гении в последните години Денис Шаповалов продължава със серията си от загуби при завръщането си след няколкомесечна травма. Днес той понесе проваляне от международния номер 144 Якуб Меншик с резултат 6:4, 7:5, 7:5.

Първият сет не се разви по най-благоприятния метод за някогашния номер 10. Още във втория гейм канадецът имаше опция за пробив, само че не съумя да я направи действителност. Грешките доминираха и от двете страни, само че Меншик сподели по-здрави нерви и съумя да завоюва гейм от подаване на Шаповалов в най-ключовия миг и завоюва с резултат 6:4.

Във втория сет северноамериканецът продължаваше да не играе на най-оптималното си равнище. За сметка на това, чешкият квалификант подвигна равнището си на игра и още веднъж съумя да осъществя пробив в края на сета и завоюва втория сет със 7:5.

В третия 18-годишният гений игра невъзмутимо. Финалистът от Париж през 2019 година имаше три благоприятни условия за пробив, само че Меншик не разреши на по-опитния си конкурент да ги осъществя. Сервис играта на квалификанта продължаваше да бъде на високо равнище. В последна сметка младежът завоюва сета със 7:5 и затова да ознаменува успеха си.

 

ъв втори кръг Меншик ще срещне спечелилия сред международния номер 9 Хуберт Хуркач и квалификанта Омар Джасика.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР