Един от най-легендарните оперни певци на нашето време, Хосе Карерас,

...
Един от най-легендарните оперни певци на нашето време, Хосе Карерас,
Коментари Харесай

Хосе Карерас ще бъде удостоен с почетното звание `Доктор Хонорис Кауза`

Един от най-легендарните оперни артисти на нашето време, Хосе Карерас, одобри поканата на родната Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ да бъде почетен със званието „ Доктор Хонорис Кауза “ – най-високото отличие на влиятелната просветителна институция.

Специалната гала в Академията ще се състои при идването на Хосе Карерас за последния му концерт в София на 11 май (събота) в Арена Армеец, с който великият реализатор, един от Тримата тенори, ще се сбогува с българската аудитория. Лично ректорът на НМА Проф. Д-р Димитър Цанев ще връчи оценката на Маестро Карерас.

Както към този момент стана известно, концертът на Хосе Карерас, който следва след единствено месец, ще бъде грандиозно събитие, в което ще вземат присъединяване повече от 120 души театрален, механически и музикален екип.

Между тях изключително основна ще бъде ролята на младия български тенор Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, които ще застанат на сцената паралелно с Маестро Карерас и ще изпълнят дружно с него най-популярните арии, с които Карерас си е спечелил постоянно място в класическата плеяда на оперната музика.

Симфоничната част пък ще бъде изпълнявана от Оркестъра на Софийска опера балет, определен персонално от Карерас сред няколко оркестри в България поради богатия си опит в осъществяване на оперна музика у нас и зад граница.

Билети за последния концерт на Хосе Карерас на 11 май в Арена Армеец за България, Македония и Румъния могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 лева до 110 лева и ВИП места 180 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР