Един от най-известните футболни агенти - Мино Райола, даде обширно

...
Един от най-известните футболни агенти - Мино Райола, даде обширно
Коментари Харесай

Райола: Никого не бих пратил в Юнайтед, там биха провалили дори Марадона, Пеле и Малдини

Един от най-известните футболни сътрудници - Мино Райола, даде обстойно изявление пред " Ла Република ", в което приказва за някои от фугболистите, които съставлява, както и за комисионните, които получава.

" Златан Ибрахимович се завърна, с цел да се забавлява и да радва света. Не можех да разреша последният му престой да бъде в Лос Анджелис. Тези шест месеца в Милан ще бъдат като последното турне на Queen - дълготрайно отдаване на почести. Това трябваше да се случи точно на " Сан Сиро ". Кой кого е убеждавал? Карахме се при всеки трансфер. Ако бях неграмотен, щях да си мисля, че постоянно аз предпочитам тимовете му. Вместо това на 52 години разбирам, че той взима решенията и след това ме кара да се усещам като че ли аз съм ги взел.

Ерлинг Холанд? Той не отиде в Ювентус, защото не е бранител и не е Матайс де Лихт, който две години беше капитан в Холандия. Италианците не знаят по какъв начин да развиват своите гении, камо ли тези на другите. Срещам италиански скаути, които си мислят, че са попаднали на знамение, откривайки мощен младеж. После ги запитвам: " Какво ще вършиме, в случай че не му позволявате да играе? "

 Мино Райола: Погба би трябвало да играе за тим, който се бори за трофеи

И аз съм доста печален, че на Мойс Кийн му е мъчно да се приспособи към Висшата лига. Нямаше да го заведа там, в случай че не говореше съвършен британски, тъй като доста рядко млад италианец се приспособява в чужбина. Нека се запитаме за какво Испания и Франция пласират своите играчи, а ние - не. Въпреки това, в случай че го бях оставил в Ювентус, щяха да го накарат да играе в Серия " Ц ". Евертън не са щастливи от него, а по-скоро удовлетворени. Там знаят, че е единствено въпрос на време при него, защото във Висшата лига техническите и физическите условия са по-високи и Серия " А " не те приготвя задоволително за това. В този случай Кийн е като Балотели - толкоз скъп гений, който е прескочил стадии он своето развиване, само че би трябвало да се възвърне от това, тъй като има пролуки. Имам голям брой запитвания за него, само че в Евертън нямат никакво желание да го продават или преотстъпват.

Пол Погба? Никого не бих пратил в Манчестър Юнайтед. Там биха провалили даже и Диего Марадона, Пеле и Паоло Малдини. Пол се нуждае от тим и клуб като този на Ювентус, когато игра там. Комисионната ми зависи от заплатата на играча. При всички е по този начин. Не отправям пищов против никого. Разбира се, че това въздейства на трансферния пазар. Не желая на 29 август да вземам решение какво би трябвало да се направи. Въпросът при комисионната е: прекомерно доста ли взимам или просто взимам много? Съгласен съм, че взимам много. В наши дни един огромен клуб коства 4 милиарда евро. Всичко е до пропорциите. Парите са част от шоуто. Освен това не те ме стимулират. Бях милионер още на 20 години. Можех да се излежавам на плажа и да пребивавам посредством спестяванията си. ФИФА прикрива своите проблеми, с цел да може да нападна сътрудниците.

Mino Raiola: " Today, I wouldn't bring anyone there [#mufc], they would ruin Maradona, Pele and Maldini. Paul [Pogba] needs a team and a club like the first season at Juventus. " [la repubblica]
— utdreport (@utdreport) December 31, 2019
Джанлуиджи Донарума? Феновете на Милан би трябвало да ми се извинят и да ми кажат: Мино, ти беше прав. Исках да го пратя някъде другаде, тъй като не имах вяра на Йонхон Ли в Милан, също както не имах вяра на Ерик Тохир в Интер. Кажете ми, че не се оказах прав за него! Може и да не съм политически правилен или огромен романтик, само че задачата ми е да максимилизарам кариерите на моите футболисти. Винаги се запитвам: " Какво бих направил, в случай че той беше мой наследник? " Парите просто са последната стъпка ", показа Райола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР