Един от най-големите винени конкурси в света MUNDUS VINI даде

...
Един от най-големите винени конкурси в света MUNDUS VINI даде
Коментари Харесай

Българска изба с най-голямото световно признание

Един от най-големите винени състезания в света MUNDUS VINI даде за първи път извънредно самопризнание за българската маза „ Домейн Бойар “ като я разгласи за “Най-добър производител от България ”. 
Това е купа, което се дава от елита на международните винени специалисти на един от най-важните и влиятелни състезания за винения свят, и цената му е изключителна. На всяка година се правят оценка проби от най-хубавите производители от всички типове и стилове виновност в световен мащаб. Оценяват се и бири, и спиртни питиета. Конкурсът се организира годишно в Дюселдорф, Германия и предшества най-голямото ревю на питиета в Европа -  

Затова и премията за " Домейн Бойар " е толкоз специална; още повече, че е съпроводена и от 3 златни и 3 сребърни медала за виновността на избата. Ето какви бяха медалите:
Златен
1. Korten Natura MavrudRubin 2019 
2. Rue Romance Merlot 2019
3. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment  2019 
Сребърен
1. Domaine Boyar Platinum Merlot 2019 
2. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment  2018 
3. Korten Syrah 2019 
Това самопризнание не идва инцидентно. Вината на избата всяка година печелят топ оценки на този конкурс. Многократно завоюват не само златни и сребърни медали, само че и специфичните награди в категориите “Най-добро алено вино от България ” и “Най-добро бяло вино от България ”.
В състезанието всяка година вземат участие десетки български мазета, които също печелят оценки с виновността си, само че премията “Най-добър производител от България ” се връчва на " Домейн Бойар " за първи път.

Журито на състезанието прави оценка пробите по време 26-тото изданието на форума през 2020-та година
 
Във витрината на „ Домейн Бойар “ блестят и други награди.
Едновременно с оценките от Mundus Vini, идват и резултатите от още три огромни конкурса  (в Япония), където избата има две оценки - Сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2020 и златен за Domaine Boyar Traminer 2020.
Следва златен орден за Quantum Rose Pinot NoirSyrah 2020 от  и два сребърни медала от за вината от вносното им портфолио Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2020 и Paradiso Mediterraneo Sauvignon Blanc 2020.
Всички тези оценки изясняват за какво “Домейн Бойар ” е освен най-устойчивата винена компания на българския пазар, само че и най-големия и резистентен експортьор на качествени български виновност и на интернационалните пазари.
Признанието е несъмнено доказателство за професионализма на екипа на компанията, която тази година има празник и става на 30 години. Основана през 1991 по едно и също време в София и Лондон, тя до през днешния ден е най-големият експортьор на качествени виновност за Англия (където е неоспорим лидер), Белгия, Холандия, Съединени американски щати, Япония и други " Домейн Бойар " са безспорните иноватори на нашия пазар, като в годините първи прокарват най-модерните международни трендове във виното и внедряват най-съвременните технологии и съоръжение във винарството у нас. Всяка година основават нови устойчиви марки виновност във всички ценови категории. Така избата доказва и своето корпоративно обръщение “Добри в правенето на вино ”. Защото за тях е задача да бъдат в действителност положителни в това, което вършат.
Разбира се, зад тези триумфи стои един обединен екип от енолози и експерти във всички действия, свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени виновност.

Миналата година основният енолог на избата Капка Георгиева получи специфичната премия на най-авторитетната винена медия у нас DIVINO за “Особен принос във винарството ”; премия, която се връчи също за първи път. А каква е тайната на виното съгласно нея и брачният партньор й Росен -  в особено подкрепяната от " Домейн Бойар " графа " Пазачът на обичаи ".
Избата годишно печели влиятелни оценки и на другите огромни международни винени надпревари като Vinalies Internationales в Париж, в Лондон, Concourse Mondial du Bruxelles (провежда се в разнообразни градове по света), Mondial de Rose в Кан и доста други
„ Домейн Бойар “ е и „ Супербрандът на българското вино “, като от 10 години печели челното място в категорията „ Вино “ в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги дефинира справедливо и като производителя, ползващ се с най-високо доверие измежду потребителите на вино у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР