Един от най-големите технологични гиганти премахна от магазина си приложението

...
Един от най-големите технологични гиганти премахна от магазина си приложението
Коментари Харесай

The Cube: Защо „руският фейсбук“ беше премахнат от онлайн магазина на технологичен гигант?

Един от най-големите софтуерни колоси отстрани от магазина си приложението „ Вконтакте “. За него се знае, че се управлява значително от Кремъл. От колоса обявиха, че подхващат тази стъпка, защото „ Вконтакте “ е създадено от компании, глобени от Англия и Европейски Съюз след войната в Украйна.

От в този момент нататък „ съветският фейсбук “, както е прочут, няма да се предлага в нито една страна от софтуерния колос. „ Вконтакте “ потвърдиха, че някои техни приложения са към този момент блокирани и никакви услуги не могат да бъдат осъществявани.

Създателят на „ Вконтакте “, а след това и на „ Телеграм “, е руснакът Петър Дуров. Биографията му е извънредно забавна.

През 2014 година той отхвърля да даде персоналните данни на украинските консуматори на съветските управляващи и в резултат на това решение се постанова да напусне Русия, като декларира, че няма желание да се върне.

Не доста по-късно основава приложението „ Телеграм “, чиято приложимост е много интензивна през последните месеци поради война в Украйна. „ Телеграм “ е едно от най-използваните приложения, считано за мощно конкурентно на Мета.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР