Един от най-големите технически ресурси за уеб програмисти - Mozilla

...
Един от най-големите технически ресурси за уеб програмисти - Mozilla
Коментари Харесай

Знаково име в онлайн бизнеса остави AI да помага на потребителите - резултатът е трагичен

Един от най-големите механически запаси за уеб програмисти - Mozilla Developer Network (MDN), се оказа в извънредно унизително състояние единствено седмица, откакто вкара основан на изкуствения разсъдък асистент за потребителите... който се оказа всичко друго, само че не и потребен.

Ботът се провали изцяло в ролята си на помощник и по този начин ясно потвърди, че AI към момента не е изцяло подготвен да работи без непрекъснато човешко наблюдаване.
 Най-добрите вероятни <a href=залози при изкуствения разсъдък " >
Най-добрите вероятни залози при изкуствения разсъдък

" Бумът, подхранван от изкуствения разсъдък, към момента не е балон "

Контекст : MDN в края на юни оповестиха дебюта на новата услуга AI Help, която се базира на хитовия чат бот ChatGPT. Идеята беше на съответно заложен въпрос изкуственият разсъдък да дава отговор, основан на големия размер от документи.

" AI Help не е просто нов инструмент - това е вашият асистент, който взема решение проблеми ", похвалиха се от екипа на Mozilla.

Подобни нововъведения трябваше да показват способността на AI да " работи " самостоятелно като реализатор на базови задания по основаване на код и поддръжка. За постоянно готовия на икономии бизнес това е все по-актуална тематика.
 Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?
Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?

" Всички ние ще го употребяваме, всички ние би трябвало да го употребяваме "

Детайли : Всичко това звучи доста добре... в случай че работи. Потребители обаче се оплакват, че ботът бълва " безапелационно звучащи неистини " - макар изобилната достоверна информация, върху която е подготвен езиковият модел.

Сред проблемите са отговори, които си опонират, изцяло неправилни изказвания за функционалностите на CSS и код, който единствено на пръв взор наподобява работещ, написа The Register.

Големият проблем е, че се чака до бота да се допитват хора, които нямат задълбочени знания в уеб програмирането и не е доста евентуално да схванат, че им се оферират неработещи, неефективни или дори евентуално рискови решения на проблемите, с които са се сблъскали.
 Синиша Джукич, Bosch Digital: AI ще стане като Excel - наложителна част за доста специалности
Синиша Джукич, Bosch Digital: AI ще стане като Excel - наложителна част за доста специалности

Заводите се местят елементарно съгласно разноските, до момента в който вложенията в хората са дълготрайни, безапелационен е генералният управител на компанията

Очаквано, реакциите на потребителите са повече от гневни.

Какво следва : MDN се поддържа от няколко лица и организации. Според някои от тях Mozilla без да пита са добавили AI функционалността без никакво авансово разискване.

Затова и AI функционалностите най-малко краткотрайно са сложени " на пауза ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР