Един от най-големите производители от хранително-вкусовата промишленост в България ПРЕСТИЖ-96“ АД 

...
Един от най-големите производители от хранително-вкусовата промишленост в България ПРЕСТИЖ-96“ АД 
Коментари Харесай

Престиж инвестират 6,5 милиона лева в нова производствена база

Един от най-големите производители от хранително-вкусовата индустрия в България „ ПРЕСТИЖ-96 “ АД  ще влага 6,5 милиона лв. в цех във Велико Търново. Това стана ясно по веме на гала, на която заместник-министърът на  икономиката Лъчезар Борисов връчи документ за вложител клас „ А “, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията на компанията, оповестяват от Министерството на стопанската система.

Сертификатът беше връчен на Дарина Стоянова, изпълнителен шеф на компанията.

Проектът на компанията планува разширение и рационализация на производството посредством закупуване на нова индустриална база в с. Леденик, община Велико Търново и внедряването в употреба на нови индустриални мощности и съоръжение. Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 6 479 000 лв., финансирани със лични средства, а като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места.

Инвестициите и разширението на производството на от ден на ден компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за вложителите, разяснява икономическия заместник-министър.Страната ни е с най-голям кредитен рейтинг в района и макроикономическа непоклатимост, като това я трансформира във все по-добро място за правене на бизнес, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР