Един от най-големите производители на автомобилни части е разработил двигател,

...
Един от най-големите производители на автомобилни части е разработил двигател,
Коментари Харесай

Тази област се развива много бързо – компанията Mahle създаде „идеалният“ електродвигател

Един от най-големите производители на автомобилни елементи е създал мотор, който съчетава две от своите нововъведения от 2021 и 2022 година Първата дава опция да не се употребяват скъпи магнити от редкоземни метали, а втората трансферира сила без контакт и без изхабяване, както и без прегряване при високи скорости. Концепцията бе показана на ревюто IAA Mobility в Мюнхен.

Новият, „ идеален “ електродвигател към момента няма име, само че употребява технологията за изстудяване Superior Continuous Torque (SCT) и безконтактната индукционна технология MCT, която е създадена, с цел да се отстраняват доставките на редкоземни метали от Китай. Освен това подаването на сила към ротора по безконтактен метод понижава износването на съставените елементи на мотора.

Що се отнася до SCT, това е новаторска маслена охладителна система, която обезпечава непрекъсната работа при 93-100% от оптималната мощ, съчетана с гъстота, лекост и успеваемост. Инженерите на Mahle я показаха предходната година.

През 2022 година Mahle даде обещание, че ще съчетае двете концепции в един първообраз, и удържа на думата си, написа изданието New Atlas. На провеждащото се сега ревю IAA Mobility в Мюнхен компанията показа новия артикул като „ софтуерен инструментариум “ за производителите на съоръжение. Няма информация за това по кое време ще се появи серийната версия на електромотора. Това на първо място зависи от интереса на другите компании.

За да бъдем обективни, Mahle употребява иронични кавички, когато назовава новата си разработка съвършен мотор. Но въпреки всичко компанията е уверена, че е съумяла да сътвори нещо в действителност неповторимо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР