Един от най-големите производители на автомобили в света Stellantis призова

...
Един от най-големите производители на автомобили в света Stellantis призова
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на автомобили в света зове Лондон за предоговаряне на сделката за Брекзит

Един от най-големите производители на коли в света Stellantis прикани английското държавното управление да предоговори част от договорката за Брекзит или рискува да загуби елементи от автомобилната си промишленост, съобщи БНР.

Концернът Stellantis, който създава Vauxhall, Peugeot, Citroen и Fiat, се бе заел да прави електрически транспортни средства във Англия. Сега обаче от автомобилостроителя обявиха, че към този момент не са в положение да посрещат комерсиалните правила на Brexit за това от кое място се доставят частите.

Stellantis прикани английското държавно управление да реализира съглашение с Европейски Съюз за опазване на досегашните разпоредбите до 2027 година. Освен това компанията желае преразглеждане на договореностите за произвеждане на части в Сърбия и Мароко.

Само преди две години четвъртият по величина производител на коли в света бе декларирал, че бъдещето на заводите му в Елсмиър Порт и Лутън е несъмнено.

В отговор на следствие в Камарата на общините за производството на електрически автомобили, компанията съобщи, че вложенията ѝ в Обединеното кралство се основават на спазването на строгите условия по договорката за свободна търговия след Брекзит. Тези правила гласят, че от идната година 45% от цената на автомобила би трябвало да произлиза от Англия или Европейски Съюз, с цел да дава отговор на изискванията за търговия без цени. Stellantis разгласи, че " в този момент не е в положение да извърши тези правила за генезис " след скока на разноските за първични материали по време на пандемията и енергийната рецесия.

" Ако държавното управление не може да реализира съглашение за опазване на разпоредбите до 2027 година, от идната година търговията на Обединеното кралство и Европейски Съюз ще бъде обект на 10% цени, а това ще направи вътрешното произвеждане и износа неконкурентноспособни спрямо Япония и Южна Корея ", се споделя в известието на концерна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР