Един от най-големите производители на автомобили в Европа германската компания

...
Един от най-големите производители на автомобили в Европа германската компания
Коментари Харесай

BMW ще произвежда батерии за електромобили само чрез зелена енергия

Един от най-големите производители на коли в Европа немската компания BMW разгласи, че ще употребява само електричество от възобновими източници при производството на новото потомство акумулатори за своите електрически коли. „ Имаме съглашение с нашите снабдители на съставни елементи за акумулатори, което ги задължава да употребяват само зелена сила при производството на петото потомство на нашите акумулатори “, обяви  изпълнителният шеф на компанията Оливер Зипсе, представен от Ройтерс. По този метод компанията ще спести 10 млн. тона въглеродни излъчвания в границите на идващите 10 години, което е почти равно на замърсяването, породено от град с над 1 млн. души население. Автомобилните компании постоянно са подложени на критика, че акцентират екологичните преимущества на електрическите автомобили, до момента в който в действителност методът им на произвеждане може да бъде по-замърсяващ околната среда в сравнение с този на общоприетите коли с мотор с вътрешно горене. Изискването батериите да се създават само със зелена сила дава отговор на тези публични терзания.

През предходната година BMW направи поръчка на стойност над 10 милиарда евро към китайската компания Contemporary Amperex Technology Co (CATL) и корейската Samsung SDI. CATL към този момент построява цех за акумулатори в немския град Ерфурт, като цели да създава там акумулатори за обща мощ 60 гигаватчаса годишно от 2026 година нататък.

 През предходната година BMW съумя да продаде 146 000 електрическия автомобил, като по този  метод общата численост на осъществените коли с акумулатори на компанията към този момент надвишава половин милион.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР