Един от най-големите проекти на Пловдив – за вдигането на

...
Един от най-големите проекти на Пловдив – за вдигането на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Осигуриха 200 млн. лева за повдигането на жп линиите на бул. „Копривщица”, българските доброволци намериха жена под руините след 179 часа

Един от най-големите планове на Пловдив – за повдигането на жп линиите на бул. „ Копривщица ” и връзката сред Централна гара и гара „ Филипово ” е с обезпечено финансиране. Това разгласи министърът на превоза Христо Алексиев и шефът на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Златин Крумов. Тя бяха на среща в Областна администрация, на която участваха Ангел Стоев и кметът Здравко Димитров.
Прочетете още

Оцеляла жена е била извадена от руините на срутила се постройка в турския град Кахраманмараш през днешния ден. Това се е случило на 179-я час след опустошителното земетресение, описа пред TrafficNews ръководителят на доброволното формирование „ Мейдей ” Красимир Каракашев. Жената е била открита от българските екипи, след което е било доказано, че е жива от особено подготвено куче.

Пловдивчанин си направи „ инсинератор " в дома и обгази 8-етажен блок в квартал „ Христо Смирненски ”. Мъжът, живеещ на един от ниските етажи в постройката, постоянно горял всевъзможни предмети в комина на дома си, евентуално с цел да се топли, описаха поданици на блока. В един миг през днешния ден хората забелязали, че от отворите в комините на жилищата стартира да излиза гъст пушек, съпроводен с неприятна миризма. Подали сигнал на 112 и на място пристигнали екипи на пожарната, които са обезопасили, с цел да не се стигне до по-сериозен случай. 

Три млади дами бяха арестувани от пловдивската полиция с опиати в Кючука през съботния ден. Около 10:20 патрулиращ екип на „ Специализирани полицейски сили “ спрял две престъпно проявени девойки в жк „ Христо Ботев “, които били придружавани от малолетна.

Очаква се до 2027 година Пловдив да има градска железница. Това заяви вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който през днешния ден организира работна среща за бъдещето на S-bahn плана, взаимно с регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев, зам.-министъра на превоза и известията Красимир Папукчийски, генералния шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Златин Крумов, както и представители на локалната власт.

На днешната среща през днешния ден е взето решение да бъде основано координационно звено към Областна администрация - Пловсдив, в което да вземат участие всички общини в Пловдивско, както и бизнеса и представители на Индустриалните зони. Те ще координират пресечените точки сред потребното за обществото и бизнеса, с цел да може върху плана за S-bahn на НКЖИ да бъдат наложени всички нужни инфраструктурни обекти.

Ангел Захариев, пребил до гибел своята жена в Кършияка, остава в ареста. Това реши съставът на Районен съд- Пловдив през днешния ден, като съвещанието се организира при закрити врата, с цел да не бъдат огласяни детайлности от интимния живот на фамилията. Междувременно стана ясно, че 39-годишната жена е издъхнала в болничното заведение.

Точно 8 месеца изминаха, откогато кметът Здравко Димитров направи първата копка на реконструкцията на ул. „ Владая ”. На процедура реконструкцията на улицата, както и връзката й с бул. „ Марица – Юг ”,  вече трябваше да е приключена. Вместо това обаче не е извадено и едно паве от улицата. Причините се оказват две – препроектиране и липса на индексация на контракта. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че препроектирането се постанова поради смяна и на входовете и изходите на завода на БТЛ, който се построява върху някогашната фабрика в източната индустриална зона. Именно поради инвестицията от 20 млн.лева Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за реконструкцията.  Новият план е съвсем подготвен, като следва да се направи и индексация на сумите по СМР-тата.

„ Скоро ще подпишем анекс с „ Парсек груп ” и те ще могат да стартират дейностите там, откакто заложим и средства в бюджета ”, изясни Райчев.

Това е второто закъснение на плана.

Спират движението по част от бул. „ Христо Ботев ”. За това са се договорили тази заран компанията реализатор и  КАТ, осведомят от „ Организация и надзор на превоза ”. От ОКТ припомнят, че поради пробива под Централна гара северното платно на бул. „ Христо Ботев “ се затваря за пътни транспортни средства в сектора от автогара „ Юг “ до източния полукръг на кръговото кръстовище, като придвижването ще се прави в двете посоки в южното платно. Десният завой към ул. „ Иван Вазов “ и бул. „ Руски “ няма да е вероятен. Надясно ще може да се завива по ул. „ Любен Каравелов “. 

Указателни табели с обходните направления са сложени на всички кръстовища към зоната с лимитирано придвижване.

Делото против Мария Димитрова-Карахристева тотално забуксува, а изходът от процеса наподобява все по-далеч и все по-неясен. 48-годишната Мария е изправена на съд по тази причина, че е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на младата лекарка Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на бул. „ Пещерско шосе ”, където шофьорката преднамерено блъснала 31-годишната Петя Аргирова, а по-късно обвинената се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си " нефилим ". В днешното съвещание беше изслушана и призната повторна експертна съдебно-психиатрична и психична експертиза. Предвид желанието на юриста на Мария – Стефан Левашки мнението на движимостите лица беше изслушано при закрити врата, поради оповестяване на интимни детайлности от персоналния живот на подсъдимата.

Банда рецидивисти остави без ток част от Крумово. Трима мъже, поданици на асеновградско село, били хванати на мястото на престъплението, до момента в който орязвали кабели от електропреносната мрежа на село.

Разходи по отчуждаване и придобиване на парцели в размер 9,5 млн. лв. е заложила Община Пловдив в Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели за 2023 година. Документът е качен на уеб страницата на градските управляващи, като ще престои месец пред да бъде гласуван. За първа година разноските по програмата са повече от приходите, които чака Община Пловдив. Общо разноски за 2023 година са дадени 9,8 млн. лв. при доход от 6,8 млн. лв..

Най-добрият български плувец - пловдивчанинът Йосиф Миладинов пусна на търг медала си от Европейското състезание по плуване за мъже през 2021-а година. 

Средствата от него ще отидат за помощ на потърпевшите в Турция.

Голяма повреда на магистрален тръбопровод остави без вода два огромни квартала на Пловдив. Проблемите лимитираха работата на Помпена станция " Юг ", а в резултат на това беше нарушено водоподаването в кв. " Смирненски " и кв. " Прослав ".

Нова скица за измами нападна потребителите посредством подправени имейли. Този път хакерите са избрали да употребяват логото на един от трите мобилни оператора – А1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР