Един от най-големите проблеми за образованието са смартфоните. Доклад на

...
Един от най-големите проблеми за образованието са смартфоните. Доклад на
Коментари Харесай

Нидерландия забранява мобилните телефони в училищата

Един от най-големите проблеми за образованието са смарт телефоните. Доклад на ЮНЕСКО демонстрира, че несъразмерната приложимост на смарт телефони е директно обвързвана с по-лоши резултати в учебно заведение. Затова и от ден на ден страни лимитират потреблението им в учебните заведения. С настъпването на новата година това ще стане и в Нидерландия.

Мобилните телефони разсейват и по тази причина още от предходната година те са заключени в шкафчетата по през целия ден в това учебно заведение в нидерландския град Ден Бош.

- " Имаш повече физически контакт с другите. "

- " Фокусираш се по-добре и през междучасията се забавляваш повече ".
Преподавателите са удовлетворени.

" Едва ли това е решението, само че виждам възпитаници да четат през междучасието, а това надали се е случвало преди ", споделя Ян Вирц, преподавател в Нидерландия.
Мярката визира към този момент цялата страна.

" Това е част от по-голяма атака. Идеята е: махнете мобилни телефони, заменете ги с книги ", споделя Елс Стронкс, професор в университета в Утрехт.
Остава обаче в приложимост друго устройство, което може да заплаши акцията - Ай падът.

- " Ай падът постоянно е на чина и може да си играеш скрито. Ако желаете това да се избегне той също би трябвало да се забрани. "
Забраната на смарт телефоните в учебно заведение дава положителни резултати там, където е въведена, демонстрират данни от Белгия, Испания и Англия. Темата се разисква и в Дания, която е едно от най-напредналите цифрово общества, съобщи Българска национална телевизия.

Скорошните рекомендации на министерството на образованието е учебните заведения да открият правила за потребление на мобилни телефони, да блокират достъпа до несъответствуващи уеб страници и компютърът да се затваря при започване на образователния час. Вдъхновение за плана е гимназия, която е забранила използването на мобилни телефони в клас още през 2020 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР