Един от най-големите кошмари, които собственик на домашен любимец може

...
Един от най-големите кошмари, които собственик на домашен любимец може
Коментари Харесай

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Един от най-големите кошмари, които притежател на домакински любим може да изживее, е да разбере, че неговото куче или коте е отровено. Тогава целият свят на човек може да се преобърне, тъй като става въпрос за член от фамилията и бързата реакция в подобен миг може да бъде от решаващо значение за спасяването на живота му. За страдание от ден на ден се усилват случаите на отравяне, като те могат да бъдат както умишлени, по този начин и неволни след напръскване с препарат, който да аргументи съществени неприятности на животното ви. Важно е обаче да знаете какво тъкмо да извършите, в случай че усетите, че вашето куче или коте демонстрира признаци на отравяне.

Оценете отравянето. Определете на какъв токсин е бил изложен или е погълнал вашият домакински любим, в случай че това да вземем за пример е станало в дома ви. Намерете етикета, дейните съставки и погълнатото или изложеното количество. Отстранете всички спомагателни отрови от жилището. Оценете признаците на вашия домакински любим. Дори в случай че той се държи обикновено, излагането му на тях може да е настъпило и следствията да настъпят на по-късен стадий.

Обадете се на ветеринар. Незабавно потърсете експертно мнение за положението на вашето куче или коте. Обадете се на персоналния ви ветеринарен доктор, който познава добре животното и може да ви каже по какъв начин да му окажете първа помощ. При погълнатите отрови нормално се прави предизвикателство на повръщане, само че може да бъде противопоказно при някои токсини или при някои положения – неврологични признаци, затруднено дишане. За контактните отрови постоянно е належащо къпане с течен сапун. Всеки случай обаче е самостоятелен, тъй че заведете животинчето по най-бързия метод в клиниката.

Не давайте нищо на животното си, в случай че не ви е подредено. Много хора ще си помислят, че оказват помощ на домашния си любим, като дават домашни артикули и медикаменти, за които са чували преди като мляко, сол, аспирин и други Нежеланите реакции обаче от време на време могат да бъдат по-фатални от самата отрова. Запазете успокоение и не давайте нищо на домашния си любим, в случай че не бъдете инструктирани от ветеринарен доктор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР