Един от най-големите футболисти на Левски Войн Войнов навършва 70

...
Един от най-големите футболисти на Левски Войн Войнов навършва 70
Коментари Харесай

Голяма легенда на Левски на 70

Един от най-големите футболисти на Левски Войн Войнов навършва 70 години през днешния ден. Войната, както го назовават всички, е измежду звездите на " сините " през 70-те години на предишния век, като е троент първенец на България - 1974, 1977 и 1979 година Три пъти е печелил и държавната купа - 1976, 1977 и 1979 година За националния тим на България има 32 мача, като взе участие на финалите на Мондиал`74 в Западна Германия. 

Sportal.bg се свърза с Войната, с цел да му честити юбилея и да му пожелае здраве. Той се върна обратно във времето за малко. 

" Най-хубавият ми спомен от терена е може би успеха над Барселона с Левски. Беше доста прелестен мач - с голове, положения, цялостен стадион. Разбира се, би трябвало да загатна и дуела с Аякс през 1975 година Всеки мач с националния тим е чест и горделивост! Естествено, преди всичко е международното в Германия. Това е връх в кариерата на всеки футболист, най-високото поле за изява. Тогава, знаете, участваха единствено 16 тима и ние бяхме там. Сега тимовете са двойно повече, а броя ще се усилва още. Световното е незабравимо ”, показа именитото крило на " сините ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР