Един от най-големите африкански градове е напът да остане без

...
Един от най-големите африкански градове е напът да остане без
Коментари Харесай

Един от големите градове в Африка може да остане без вода до май месец

Един от най-големите африкански градове е напът да остане без вода в разгара на пролетта. Проблемът на Кейптаун със запасите не е от през днешния ден, само че се чака той да се изостри до сериозни равнища преди началото на май месец, написа Business Insider.

Дори туристите в града, който е дом на близо 4 милиона души, би трябвало да внимават с потреблението си. От New York Times описват, че още на летището в Кейптаун посетителите са предупреждавани да не хабят вода.

Градът е изправен пред най-сериозният изсъхнал интервал за последните 100 години. Заради това през октомври 2017 година локалните управляващи предизвестиха жителите да лимитират потреблението си до 87 литра дневно.

 Африканският град с население, колкото на Грузия, и със ресурси от вода единствено за 100 дни
Африканският град с население, колкото на Грузия, и със ресурси от вода единствено за 100 дни

Местните управляващи подхващат ограничения за икономисване на скъпия запас

Няколко месеца по-рано даже беше оповестен лист със стоте консуматори, ползващи максимален размер вода, като задачата беше те да трансформират това.

Разбира се, за човек е трудо да си показа какъв брой тъкмо вода употребява на ден. За информация от Business Insider показват, че единичното стартиране на водата в тоалетната може да доближи 9 литра, а 5 минути под душа да костват 47 литра.

За да оказват помощ на хората в Кейптаун да бъдат по-внимателни с потреблението на водата локалните управляващи са пуснали онлайн калкулатор. Някои поданици пък са конфигурирали свои лични резервоари, в които събират вода за поливането на растения или за къпане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР