Един от най-добрите начини човек да си осигури качествена почивка

...
Един от най-добрите начини човек да си осигури качествена почивка
Коментари Харесай

Спането по гръб осигурява най-качествена почивка през нощта

Един от най-хубавите способи човек да си обезпечи качествена отмора през нощта е да смени позата за сън . Според интернационалните специалисти, представени от в. " Дейли експрес ", за положително здраве и облекчителен сън е най-добре да се спи по тил .

 
Специалисти от английската Национална здравна работа припомнят, че всеки субект се нуждае от задоволително сън, с цел да може тялото му да действа вярно. Липсата на качествена отмора през нощта води до нервност , липса на централизация , влошено здраве .
 сън Според специалисти най-хубавата и потребна за здравето поза за спане е по гръбThinkstock/Getty Images
Начинът, по който човек спи , оказва въздействие върху качеството на почивката. Поради тази причина изборът на най-правилната поза за сън е от значително значение. 

 
Според специалисти от Аляска слийп клиник най-хубавата и потребна за здравето поза за спане е по тил . При нея главата, шията и гръбнакът са в неутрална позиция, и също така понижава рискът от киселини.-->
 Връзката сред нощната интензивност и психологичните разстройства не е изненадваща Липсата на качествена отмора през нощта води до нервност, липса на централизация, влошено здравеThinkStock/Getty Images
Въпреки че обезпечава най-качествена нощна почивка и е от изгода за здравето, позата за сън по тил е измежду най-непопулярните . Проучване демонстрира, че едвам осем % от американците избират да спят по този метод.

 
Позата по тил не се предлага за страдащи от сънна апнея , припомнят експертите.
 
Най-популярната поза за сън е феталната , която обаче може да докара до артритни болки или затруднено дишане. Вместо нея специалистите предлагат да се спи на една страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР