Един от най-добрите млади специалисти в работата с подрастващи във

...
Един от най-добрите млади специалисти в работата с подрастващи във
Коментари Харесай

Известен треньор на деца се върна в Левски София

Един от най-хубавите млади експерти в работата с подрастващи във волейбола се завърна в Левски София.

Добромир Лазаров още веднъж е част от клуба след три годишно неявяване и ще работи интензивно с тимовете за момчета.

32-годишният треньор бе основна движеща мощ в академията на Радостин Стойчев и Матей Казийски.

През предишния сезон Лазаров изведе прекадетите на техния клуб до 5-о място във финалите на републиканското състезание. Той обаче избра да продължи работата си в Левски София, който има доста амбициозна стратегия за работа с подрастващите, оповестяват от Пресслужбата на клуба.

„ Исках да се върна в този клуб, тъй като виждах извънреден професионализъм в работата на Владо Николов и изключително персоналния образец, който предава на състезателите. Впечатляваща е неговата работа и обособеност в развиването на клуба. Хареса ми това, че се допълваме и имаме общи визии за работата и развиването на подрастващите обединения. Изключително бързо и добре се сработваме и с останалите сътрудници. Моята цел е да оказа помощ Левски София да е там където му е мястото - на върха на почетната стълбичка”, съобщи Лазаров.

Той има вяра, че отдадеността в работа ще помогне за развиването на идващите професионални и национални състезатели.

„ Щастлив съм, че имам честа да нося на гърдите си името - Левски. А всички деца, родители и сътрудници ми оказват помощ да се усещам още повече на мястото си”, добави някогашният волейболист на Славия.

Още при започване на треньорската си кариера Лазаров бе помощник-треньор в мъжкия тим на „ сините”. През сезон 2011/2012 Добромир е помощник на Георги Петров и отборът взе купата на България.

От 2014 година стартира да работи и с тимовете за момчета до 15 година на „ сините”, с юноши младша и юноши старша възраст. Печели надлежно бронзови, сребърни и златни медали от републиканските шампионати.

Паралелно с работата си в Левски, класира девойки на Божур Волей до 13 година на републикански шампионат, където стигат до бронзовите медали.

Лазаров се е занимавал и с организирането на народен шампионат за подрастващи по плажен волейбол, Национална любителска волейболна лига, учебен градски шампионат по волейбол към Столична община, летен състезателен лагер за деца от цяла България. Бил е и механически уредник на европейското състезание по плажен волейбол до 22 година в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР