Един от най-добрите бивши руски футболисти в историята Александър Кержаков

...
Един от най-добрите бивши руски футболисти в историята Александър Кержаков
Коментари Харесай

Александър Кержаков за войната в Украйна: Не разбирам как е възможно да се случват такива неща в едно модерно общество


Един от най-хубавите някогашни съветски футболисти в историята Александър Кержаков показа, че е решил да напусне Русия през есента на 2022 година и се изрече срещу войната в Украйна. В изявление за журналиста Нобел Арустамян някогашният нападател на  “Сборная ”, който сега живее в Дубай, изясни решението си с сложната обстановка, в която се намира страната му заради военния спор. 

" Заради сегашната обстановка искахме със фамилията ми да отидем някъде на топло и да останем там, вместо в Русия. Не искахме да бягаме или да се отхвърляме от родината си - просто да заминем за известно време....Вие четете и гледате новините всеки ден. Започваш да осъзнаваш мащаба на протичащото се. Със брачната половинка ми го почувствахме доста мощно и по тази причина заминахме ", споделя Кержаков.

Кержаков също по този начин признава, че се е страхувал от протичащото се.

" Страх ме е. Никога не съм си представял, че може да се случи нещо сходно. След съвсем всяко изявление, в което ме питаха кое е най-голямото ми предпочитание, отговарях: " Да няма война ". Просто не разбирам по какъв начин въобще е допустимо да се случват такива неща в едно съвременно, прогресивно общество. Не мога да си го обясня. Нямам никакви отговори ".

Кержаков е един от най-резултатните футболисти  в историята на съветския футбол. Той дели първото място по голове за Русия дружно с Артьом Дзюба с 30 попадения. Той е рекордьор по голове в историята на Зенит с 161 гола.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР