Един от най-чаканите трансфери това лято на практика е факт,

...
Един от най-чаканите трансфери това лято на практика е факт,
Коментари Харесай

Роберт Левандовски ще играе в “Барселона”

Един от най-чаканите прехвърляния това лято на процедура е реалност, въпреки и към този час да няма публични потвърждения. Роберт Левандовски ще играе в " Барселона " - клубът най-накрая е съумял да се споразумее с " Байерн " (Мюнхен).

За това оповестяват каталунски и немски медии, а също по този начин известните трансферни експерти Фабрицио Романо и Джанлука ди Марцио. Според тях Барса ще заплати на немския първенец 45 млн. евро и още 5 млн. като бонуси при избрани условия.

Лева ще лети през днешния ден за града на Антони Гауди, с цел да мине медицински обзор и да завърши прекосяването си. Личните му условия са контрактувани от дълго време. Той съобщи, че желае да напусне " Байерн " още преди края на предишния сезон и " блаугранас " бяха водещи претенденти (и значително единствени) за привличането му.

" Байерн " се дърпаше и отклони няколко предложения от " Камп Ноу ", само че в последна сметка получава положителни пари за 33-годишен състезател. Договорът на полския национал ще е до 2025 година, съгласно Романо.

Вчера " Барселона " показа друга нова покупка - Рафиня от " Лийдс ", който ще излезе по-скъпо, 65 млн. евро.

Същевременно клубът пробва да се раздели с Френки де Йонг - поради огромната му заплата. Футболистът обаче е уведомил управата, че нито ще я понижи - не е задължен, нито желае да премине в " Манчестър Юнайтед ", който беседва с Барса и с сътрудниците му към този момент месец и половина. Нидерландецът желал да остане на " Камп Ноу ".

Междувременно " Юнайтед " съумя да притегли двама нови - Кристиан Ериксен, който е свободен сътрудник и подписа за 3 години, и Лисандро Мартинес от " Аякс ".

Аржентинецът е бранител - главно централен, само че може да играе и като ляв краен. Той още веднъж ще работи с треньора Ерик загар Хааг, по чието гледище е притеглен.

Мартинес ще коства на " алените дяволи " 53 млн. евро. Той към този момент е в Манчестър, през днешния ден ще мине прегледи и се чака да бъде показан евентуално с контракт за 5 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР