Един от най-богатите украинци е загинал с жена си при

...
Един от най-богатите украинци е загинал с жена си при
Коментари Харесай

Един от най-богатите украински бизнесмени е загинал при руския обстрел в Николаев

Един от най-богатите украинци е умрял с жена си при съветския обстрел в град Николаев. Олекси Вадатурски е воин на Украйна и има компания за експорт на зърно.

В Севастопол анулираха тържествата за днешния Ден на съветския военноморски флот след гърмеж в локалния щаб. От Международния Червен кръст оповестиха, че не са получили достъп до пандиза в Еленовка, където бяха убити украински военнопленници. Москва твърди, че е отправила покана.

Украинският президент Зеленски дефинира гибелта на предприемача Вадатурски в Николаев като " огромна загуба за цяла Украйна ". Според локалните управляващи обстрелът е бил най-масираният против града. Около 50 ракети Град са поразили и южния Никопол, споделя украинският губернатор.

Русия заяви за ракетен удар против краткотраен пункт за дислокация на украинското формирование " Кракен " в Харков. Според Москва украинските жертви там са 350. Руската войска твърди, че е унищожила и американска гаубица М777 в Донецка област.

Русия предложения специалисти от Организация на обединените нации и Международния Червен кръст да проверяват гибелта на 53-ма украински военнопленници в център за задържане под сепаратистки надзор в Донецка област. Москва упреква за нещастието украински обстрел с американски системи Хаймарс. Пораженията са видни на сателитни фотоси преди и след обстрела. Украинската страна отхвърля отговорността и упреква Русия, че е нанесла удара за прикрие издевателства над арестуваните.



Президентът Зеленски разгласи наложителна евакуация на цивилните от регионите на Донецка област под украински надзор и даде обещание погашение на обезщетения. По думите му на този стадий от войната терорът е главно оръжие на Русия.

" В зоните на яростни сражения в Донбас остават стотици хиляди хора, десетки хиляди деца. Мнозина отхвърлят да изоставен, само че това в действителност би трябвало да стане. Решението би трябвало да се вземе. Повярвайте ми! Колкото повече хора изоставен Донецка област в този момент, толкоз по-малко хора ще може да убие съветската войска ", сподели Зеленски.

Русия упрекна Украйна за нахлуване с дрон в Севастопол против щаба на съветския Черноморски флот. Съобщава се за шестима ранени. Украйна отхвърли присъединяване и дефинира съветските обвинявания като " открита провокация ". Руските управляващи настояват, че задачата на Киев е била да скапе тържествата за Деня на съветския военно-морски флот.

" Всички празнични събития, планувани за през днешния ден в Севастопол са анулирани, което е вярното решение за гарантиране сигурността на хората ", заяви Михаил Развознайев- губернатор на града.



Русия ще ускори икономическото си и военно наличие в Арктика, планува новата военно-морска теория на страната, подписана от президента Путин. Документът от 55 страници осъжда желанието на Съединените щати да преобладават в международния океан и приближаването на военната инфраструктура на НАТО до съветските граници, определяно като съществена опасност за страната.

До месеци съветският флот ще стартира да получава новите хиперзвукови ракети Циркон. Първо с тях ще бъде въоръжен корабът " Адмирал Горшков ", заяви президентът, който одобри обичайния военноморски церемониал в родния му Санкт Петербург.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР