Един от най-богатите хора в света Илон Мъск обяви, че

...
Един от най-богатите хора в света Илон Мъск обяви, че
Коментари Харесай

Мъск: Ще даря 6 млрд. на ООН, ако ми докажат, че това ще спре световния глад

Един от най-богатите хора в света Илон Мъск разгласи, че е подготвен да направи подаяние от 6 милиарда $ на Организация на обединените нации, само че при изискване, че му потвърдят по какъв начин тъкмо това ще спре международния апетит.

Коментарът на Мъск идва откакто Дейвид Бийзли, шефът на Световната стратегия за изхранване на Организация на обединените нации, съобщи, че „ с цел да се спре гладната гибел на 42 млн. души са нужни 6 милиарда $ “. Бийзли даде като образец двамата най-богати – Джеф Безос и Илон Мъск.

Шефът на „ Тесла “ отговори в „ Туитър “, че тези 6 милиарда $ ще бъдат едвам 2% от неговото парично положение.

„ Условието ми е да ми опишете по какъв начин тъкмо това подаяние ще позволи казуса със международния апетит. Ако го извършите, незабавно продавам акции на „ Тесла “ и го вършим “, написа Мъск.

В следващ туит Мъск написа, че харченето на тези средства от Организация на обединените нации би трябвало да се регистрира транспарантно пред целия свят.

На предизвикателство самият Бийзли отговори бързо, като написа „ Туитър “, че „ хваща идващия аероплан “, с цел да стигне до Мъск и да проведат публична среща. „ Ако не ви харесва това, което ще ви предложа, можете да ме изхвърлите “, написа той.

Ако тази продажба на акции на „ Тесла “ се състои в реалност, това ще бъде най-голямото подаяние на Мъск досега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР