Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз -

...
Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз -
Коментари Харесай

Дражев: Казах на Венци да избягва да коментира по-интелигентни хора от него

Един от претендентите за президент на Българския футболен съюз - Ивайло Дражев, разяснява упованията си за идния извъндерен Конгрес, който ще се организира на 12 октомври. Дражев не пропусна да отговори на Венци Стефанов, който преди седмица съобщи, че някогашният притежател на Черноморец Бургас страда от раздвояване на личността.

"Венци Стефанов още веднъж се натиска да не го изхвърлят от Изпълкома. По време на неговото ръководство Славия стана нарицателно за уговорени мачове, циркове и ганьовщината в българския футбол. Аз съм съпротива още от времето на Вуцов, когато започнаха залаганията и кражбата на млади футболисти от по-малките тимове ", съобщи Дражев в "Студио Дерби ".

"Продуктът "футбол " в България от дълго време не е това, което би трябвало да бъде. На последния Конгрес споделих на Венци Стефанов да заобикаля да разяснява по-умни, по-интелигентни и по-образовани хора от него. Той е част от статуквото на БФС и е нарицателно за "ганьовщина " в българския футбол. "

"Футболът го няма от 2004 година, когато последно бяхме на огромен европейски конгрес. Управляващите, които пристигнаха тогава, направиха по този начин, че унищожиха футбола в България. И двата бургаски тима дълго време бяха в А група, само че администрацията на БФС реши да записва успореден клуб, защото аз бях тяхна съпротива. Това явно не им се хареса и започнаха мръсните игри против мен. Така, както се случва и по време на конгреса. "

"Знам какви комисии има във футболния съюз за битка със
залаганията и корупцията, само че те са измислени. Основните клубове в Бургас бяха унищожени единствено и единствено да се оправят с съперниците си. Митко Бербатов е решил, че той пътува из страната, а ние не вършим нищо. Само че надълбоко бърка, през годините съм внесъл доста оферти във футболния съюз. Докато съм бил във футбола, аз не съм уредил нито един мач. "

"531 са клубовете в листата, качен на уеб страницата на БФС. Поне 130-140 от тях нямат действителна активност - не е загадка. Досега не съм бил допускан на действителен конгрес. Допуснаха ме за две минути, само че тогава към този момент всичко беше нагласено ", съобщи Ивайло Дражев.

Бизнесменът показа претекстовете си да се кандидатира за президент на футболния съюз и съобщи, че БФС се ръководи нелегално към този момент 16 години. "Хубаво е да има конкуренция. Аз съм последният човек, който желае да бъде президент на БФС, само че имам остарели сметки за споразумяване. Обединението би трябвало да се случи сред футболните клубове и да спрат непозволените дейности на администрацията. Вече 16 години БФС се ръководи нелегално, защото Уставът не дава отговор на условията за сдружение с нестопанска цел. "

"Първото нещо, което би трябвало да се направи на Общото заседание, е да се промени Уставът. В Изпълнителния комитет не би трябвало да има нито един притежател на клуб. В България казусът в никакъв случай не е бил терените. Когато създадеш условия и дисциплинираност в децата, тогава ще приказваме за прогрес. Клубовете би трябвало да бъдат регистрирани като сдружения с нестопанска цел, с цел да не бъдат подвластни от администрацията, както е сега ".

"Ивайло Дражев показа част от своите хрумвания и оферти, в случай че поеме ръководството на БФС. "Форматът на шампионата би трябвало да бъде заменен - би трябвало да има повече тимове в А група (20). Трябва да има две Б групи, би трябвало да има и Г групи. Задължително ограничаване на чужденците в тимовете - най-много до трима. Българският футбол не е спечелил от някой чужденец, даже в противен случай - пречат на младите футболисти да се развиват. "

"Трябва да има последователност и децата от детско-юношеските школи да бъдат вкарани в мъжкия футбол. Имам стратегия от 15 години, която разпределям на всеки конгрес, по какъв начин да се промени шампионата. Държавата постоянно има място във футбола. В Министерството на младежта и спорта има задоволително стратегии за финансиране на детско-юношески футбол и инфраструктура. "

"Този Изпълком не би трябвало да има повече власт - има задоволително причини, които го поддържат. Имам информация, че избрани кметове оказват въздействие върху по-малките тимове, с цел да поддържат актуалната власт. Цялата администрация е вдигната, с цел да обслужва ползите на една-единствена кандидатура ", добави още Дражев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР