Един от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия

...
Един от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Обжалване на съдебното решение за конкурса за шеф на БНТ, Кошлуков остава на поста

Един от претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия е обжалвал в последния миг пред Върховния административен съд решението на Административния съд София-област за анулация като незаконосъобразно решението на Съвета за електронни медии за преустановяване на процедурата за избора.

Това удостовери членът на Съвет за електронни медии Симона Велева пред парламентарната комисия по културата и медиите. При това състояние досегашният началник на Българска национална телевизия Емил Кошлуков остава на поста си, изясни тя:

" И ние сме обвързани от закона и прилагаме закона, а точно, че тогава, когато Съвет за електронни медии - по една или друга причина не е съумял или не може да избере общоприет шеф, продължава действието на мандата на генералния шеф, който е сега. Това е патова обстановка, която се случи, съгласно мен не трябваше да се случва по този начин, само че е реалност, че нито един от претендентите не събра 3 гласа през предходната година.

Ако ние на този стадий вземем решение да отворим процедура, има възможност новият общоприет шеф да бъде уязвим и тази процедура да бъде оповестена за оскъдна ", разяснява Велева.

Според медийни изявления претендентът, който е обжалвал, е Сашо Йовков. Претендентите за поста бяха осем, а изборът се организира през юни предходната година. Въпреки несъгласието на членове на Съвет за електронни медии с редица от претекстовете на съда, медийният регулатор взе решение да не апелира решението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР