Един от феномените, които съвременната наука не може да обясни,

...
Един от феномените, които съвременната наука не може да обясни,
Коментари Харесай

Ясновидецът Дядо Влайчо прави чудеса и от Отвъдното: Саркофагът му цели неизлечимо болни

Един от феномените, които актуалната просвета не може да изясни, само че и да оспори – ясновидецът Дядо Влайчо е останал в историята като един от най-големите пророци на нашето време, сходно на баба Ванга.

През май се навършиха 42 години от гибелта на Влайчо. Останките му са заровени в саркофаг в църквата, част от мемориалния комплекс „ Дом на положителното “ в родното му село Коньово.

 Дом на положителното Коньово

Той бе отворен преди 3 години.

Параклисът носи името на свети Стефан, който бил небесният покровител на Влайчо. Местните считат, че въпреки и храмът да не е приет публично от патриаршията, там се случват чудеса непрекъснато. Последният случай, за който се заприказва, е за неподвижен мъж, който проходил след визитата си в „ Дома на положителното “.

Легендарният феномен Влайчо Желев е роден на 15 август 1894 година в Коньово, Новозагорско. Наричали го Безсребреник, тъй като не вземал и стотинка, и казвали, че ясновидската му заложба била по-силна от тази на Ванга. Влайчо планува с акуратност даже гибелта на вожда Георги Димитров. Въпреки че познал датата, поради това знамение комунистите го афишират за национален зложелател. Едва 10-годишен, пък предсказва Балканската война. „ Пасях воловете в гората и видях война. Прибрах се в селото и споделих, а те не ми имат вяра. Казват ми: Много знаеш… “, написа в спомените си феноменът.

 дядо Влайчо

Още на 22-23 години си пуска дълги коси и брада като Христос. Тогава го назовават чичо Влайчо, а на 28 години към този момент от почитание към качествата му се обръщали към него с „ Дядо Влайчо “. Когато войната избухва, обикаля страната и споделя кой от мъжете ще се върне от фронта жив и здрав и кой не. Пророкува и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 година Отказва да носи пушка и да стреля по врага. Командирът го праща в тила, да готви и придвижва храната. Зачисляват му и полковото магаре. След завръщането си от фронта става почитател на Петър Дънов. Макар че се дами, Дядо Влайчо не живее със брачната половинка си – отдава се на непорочие. Силата на дарбата му се отключва изцяло след тежко боледуване през 1920 година През 30-те години по височайша покана в двореца „ Врана “ Влайчо се среща даже с цар Борис III. Посредник на срещата е царският консултант Любомир Лулчев. Царят живо се интересува дали ще има правоприемник на трона. Пророкът предсказва,че престолонаследникът ще е от мъжки пол.

Заради известността му измежду народа комунистическата власт стартира да го тормози още в първите години след 9.09.1944 година Карат го да се признае за „ самозванец “ и да се откаже от изказванията, които не са съгласно материалистичната марксическа идеология. Амбициозен шеф на милицията в Нова Загора даже решил с на практика опит да потвърди, че Влайчо е измамник. Започнал да написа числа на гърба на цигарена кутия и карал ясновидецът да ги отгатва. Без съмнение феноменът му споделил кои са цифрите, а полицаят единствено изпсувал и захвърлил кутията. Пуснали го, само че след случката почнали да го наблюдават още по-усилено. Следват обиски и нови арестувания, до момента в който най-после му намират виновност. Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая го изпращат и в страшния концлагер „ Белене “.

През 60-те години в. „ Работническо дело “ провежда народен конкурс – анкета за ясновидци. Първенец е новозагорецът, до момента в който Ванга остава втора. Едва тогава комунистическата власт стартира да го търси за препоръки. Лично Людмила Живкова отива да го пита за ориста на околните си. Говори се, че малко преди да си отиде от този свят през 1981 година, пророкът на народа, както към този момент го наричали, разказал какво вижда за идващите десетилетия. Той обяснявал, че ще има политическа смяна и комунистите няма да ръководят България. Имал видения, че ще има екологично замърсяване, че от ден на ден ще стават регионите, в които ще има негодна почва. Затова давал препоръки да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят нависоко. По този метод нямало по какъв начин да поемем от отровите на земята.

 Дядо Влайчо черква

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР