Един от доайените на Музикалния театър проф. Светозар Донев празнува

...
Един от доайените на Музикалния театър проф. Светозар Донев празнува
Коментари Харесай

Проф. Светозар Донев празнува 65 години творческа дейност като режисьор

Един от доайените на Музикалния спектакъл проф. Светозар Донев чества през днешния ден своя 85-годишен празник и 65 години креативна активност като режисьор. Той е осъществил над 250 постановки на опери, оперети и мюзикъли в България и чужбина. 
„ Светозар Донев - режисьорът “ - това е заглавието на книгата, която този следобяд ще бъде показана в Музикалния спектакъл. Нейн създател е музикалният критик Марин Бончев . Издатели са Съюза на музикалните и танцови дейци и Националния фонд „ 13 века България “. В 17 пък е началото на концерта „ 100 години Оперета “, който е отдаден на двойния празник на проф. Донев. През дългата си кариера, която продължава и в този момент, той е сложил стотици постановки на опери, оперети и мюзикъли в България и в чужбина. 
В Музикалния спектакъл в столицата проф. Донев е работил с най-забележителните актьори на оперетата у нас - Мими Балканска, Видин Даскалов, Лиляна Кошлукова, композиторите Парашкев Хаджиев, Жул Леви, Димитър Вълчев, хореографа Фео Мустакова, напомнят от трупата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР