Един на всеки двама гърци смята, че идеалната възраст, до

...
Един на всеки двама гърци смята, че идеалната възраст, до
Коментари Харесай

Гърците искат да живеят до 103 години

Един на всеки двама гърци счита, че идеалната възраст, до която би желал да стигне, е 103 години, демонстрира социологическо изследване за дълголетието на организация NN, представено от гръцката организация АНА-МПА.

В извършеното изследване участващите гърци считат, че все пак възрастта, до която ще живеят, е 82 години. 

Данните демонстрират, че възрастта, на която някой се смята за възрастен в Гърция, е 74 години, а възрастта, на която би трябвало да се пенсионират хората, е 61 години.

69% от гърците нямат самообладание да живеят по-дълго, а петдесет % от тях имат вяра, че са готови за по-дълъг живот.

Според интервюираните не е значимо единствено да живееш колкото се може повече години, само че и да можеш да се насладиш оптимално на живота. Гърците считат следните пет фактора като съществени параметри за дълъг живот: положително здравословно положение, пари и финансова сигурност, мощ за адаптиране, цел в живота, както и пенсиониране.

78% от гърците търсят способи за понижаване на напрежението за да живеят повече. 22 % декларират, че през множеството време са безгрижни, до момента в който над половината младежи намират компликация да се приспособяват в ритъма на актуалния бърз метод на живот.

Седемдесет и два % от гърците усещат, че са част от общността, към която принадлежат, и на един от всеки трима му харесва да завързва диалог с непознати хора, които среща денем.

Проучването е преведено в интервала януари-февруари тази година и в него са взели участие 1284 гърци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР