Един много специфичен сектор от развлекателната индустрия се оказа по-подготвен

...
Един много специфичен сектор от развлекателната индустрия се оказа по-подготвен
Коментари Харесай

Как порното пази актьорите си от коронавирус?

Един доста характерен бранш от развлекателната промишленост се оказа по-подготвен от останалите за провокациите на пандемията, написа.

Светът на порното е с (поне) едни голи гърди напред, когато приказваме за справяне със болести и тестване на звезди и снимачни екипи.

Както се споделя, има какво да се научи от филмите за възрастни. Това е правилно на доста равнища, само че е изключително съответна позиция в подтекста на разгръщащата се Ковид-19 зараза, парализирала Холивуд и сложила на тестване цялата идея за снимане на филми. И освен.

Още през 90-те години на предишния век порнографската промишленост развива лична система за тестване в епицентъра на епидемията от ХИВ/СПИН. Aктьорите в “медицинския жанр” са били измежду най-рисковите групи в Западното общество и е трябвало да бъдат защитавани.

Сега порно фирмите разчитат на същата система за правенето на протоколи за основаване на сигурна работна среда в изискванията на Ковид-19 панедмията.

“Когато започнаха първите съществени диалози за ковид ние се чувствахме сносно готови, тъй като разполагаме с богата история на тестване в условия на фотоси, имаме механизми за следене на контакти и знаем какво е да се спре продукция в разгара на работа”, изяснява Майк Стабил, представител на “Коалицията за свободно слово”, която е комерсиална асоциация към американската промишленост за филми за възрастни.

“Разбира се, това е друг тип вирус, друг вид опасност, само че ние имаме общо и генерално схващане по какъв начин работи и какво е належащо да сторим, с цел да се предпазим”, прибавя той.

Протоколите за предотвратяване от болести са създадени и наложени преди повече от 20 години, откакто порно реализатор подправя ХИВ тест и инфектира няколко свои сътрудници.

Бившата порно звезда Шарън Мичъл, която има докторска степен в региона на човешката половост, основава система, с която актьорите в промишлеността се тестват за полово излъчени заболявания на всеки 14 дни.

Резултатите влизат в сигурна база данни, която се употребява от продуценти и режисьори.

“Коронавирусът се предава по-лесно от венерическите заболявания и несъмнено съставлява по-сложен проблем, само че порно промишлеността е отворена да показа своя опит с мейнстрийм студията в Холивуд. Предизвикателствата за спорта, за Холивуд и за порното за разнообразни, само че действителността е, че имаме какво да научим едни от други”, уверен е Стабил.

“Не мисля, че бих могъл да живея в тази промишленост без системата за сигурност и тестване на изпълнителите. Би било полуда. Секс с непознати 20 пъти в месеца? Това звучи като най-опасната специалност на планетата”, споделя порно артистът Ланс Харт, който има лична компания за секс филми в Лас Вегас.

За 20 години от своето въвеждане, системата на Шарън Мичъл, наречена PASS, е срещала и преодолявала доста от провокациите, които би имала всяка стратегия за тестване на ковид в сериозен мащаб.

От поддържането на база данни до съхраняването на персонална здравна информация, предпазването от имитация на резултатите, оправянето с неверни проби, образоването на служащи за потребността от постоянно тестване в името на сигурността на работните места.

Всички тактики за отваряне на бизнеси и снимачни площадки включват композиция от тестване, изолираност и следене на контакти. Неща, които се вършат постоянно в порно промишлеността към този момент над 20 години.

“В доста връзки това, което те вършат е модел за това, което би трябвало да се прави в изискванията на Ковид-19 епидемията.

Протоколите за сигурност на порно промишлеността работят. Ние просто би трябвало да разгърнем мащаба”, счита Ашиш Джа, доктор от световния здравен институт към Харвард.

Според него е удачно да се създаде стратегия като тази на порно промишлеността, в която резултатите от тестванията се поставят в сигурна база данни. Тази информация може да се ревизира и верифицира и да се знае кои хора са имали отрицатели проби скоро.

“Може да се види дали някой е с негативен тест преди да бъде позволен на полет. Тестовете са изключително значими за зони с висок риск като самолетите или фирмите за култивиране на месо”, споделя лекар Джа.

Според него “индустрията за филми за възрастни е основала нещо, което работи. Един инструмент, който може да използваме. Но е значимо хората да не се отдалечават от крайната цел и да не се концентрират върху това, че решението идва от бизнес, който те евентуално не одобряват”.

Май Стабил е уверен, че порнографската промишленост схваща по-добре от всеки бранш на публичния живот диалога за ограниченията, които би трябвало да се вземат за цялостното и несъмнено отваряне на бизнесите.

Според него множеството хора не осъзнават потребността от постоянно тестване. Нещо, което отдава е стандарт в този бизнес.

“Когато погледнете какво става по света оставате с усещането, че хората считат, че като се тестват веднъж и могат умерено да се върнат на работа. Но коронавирусът не работи по този метод. Не е толкоз просто. Това, което ни би трябвало е серия от постоянни проби до момента в който установим болестта под надзор.

Според експерти тестванията би трябвало да са на всеки 10 дни. Необходимо е да има по-прости, само че ефикасни проби, които хората да могат да вършат у дома. Няма по какъв начин да се чакат дълги месеци за работеща ваксина.

Хората в порно промишлеността са наясно с това. Те претърпяха СПИН епидемията и създадоха системи за сигурност, които в този момент са подготвени да споделят със света в световната борба с Ковид-19.

От порно бизнеса са уверени, че с общи старания и шерване на скъп опит, неизбежно ще се стигне до хепиенд. Защото в случай че има промишленост, която обича хепиенд-а, то това е тази.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР