Един изтекъл разговор между високопоставени германски военни за помощта за

...
Един изтекъл разговор между високопоставени германски военни за помощта за
Коментари Харесай

Абсурдна пропаганда. Какво знаем за изтеклия в Русия запис на германски военни

Един изминал диалог сред високопоставени немски военни за помощта за Украйна докара до следващи закани от страна на Кремъл и напрежение в Берлин.

38-минутен аудиозапис на онлайн диалог сред висши немски военни чиновници беше публикуван в съветски медии преди дни. Правителството на Германия удостовери достоверността му.

Този пробив в сигурността на Германия ускори напрежението сред западните сили и Русия на фона на от съветския президент Владимир Путин преди дни.

В записа се разисква поддръжката за Украйна против непредизвиканата съветска инвазия, в това число възможна доставка на крилати ракети Таурус на Киев, на която канцлерът Олаф Шолц изрично се опълчва.
Какво тъкмо съдържа записът
В диалога се чуват гласовете на началника на немските военновъздушни сили Инго Герхарц и трима други високопоставени чиновници.

Обменът на отзиви, който се чува на аудиозаписа, визира въпроса дали крилатите ракети Таурус теоретично биха могли механически да имат потенциал да унищожат издигнатия от Русия мост към украинския полуостров Крим , анексиран от Москва в нарушаване на интернационалното право.

Разговорите включват детайлности за интервенциите на съдружниците, като да вземем за пример това, че английски боен личен състав е бил ситуиран в Украйна и по какъв начин в страната са били ситуирани английските ракети " Сторм шадоу " и френските " Скалп ".

Един от участниците в диалога приказва за обстоятелството, че Англия към този момент обработва за Франция сателитните данни, нужни на Украйна за програмиране на въпросните ракети. Същият събеседник показва съмнение, че Англия би могла да направи същото и за Германия и по този начин да бъде заобиколено присъединяване на немски военни в разполагането на ракети Таурус в Украйна, което е политическа алена линия за Берлин.

Дискутиращите също по този начин са безапелационни, че от военна позиция доставките на Таурус не биха трансформирали изхода на войната.

Ракетите Таурус могат да доближат два пъти по-далеч от английските и френските ракети и по този метод биха разрешили на Украйна да доближи даже до Москва.

Съобщава се, че полемиката е била проведена на онлайн платформата WebEx, която не е задоволително предпазена.
Какво твърди Кремъл
Според Кремъл записът демонстрира, че въоръжените сили на Германия са обсъждали проекти за нанасяне на удари по съветска територия, и слага въпроса дали това е било държавна политика, или канцлерът Шолц е изгубил надзор над обстановката. Говорителя на Кремъл Дмитрий Песков оцени и двата сюжета като " доста неприятни ".

" Пътят на дипломацията към момента не е затворен, само че те би трябвало да схванат какво направихме с тях по време на [Втората международна война] ", сподели някогашният съветски президент Дмитрий Медведев, представен от Би Би Си.

В понеделник съветското външно министерство е поискало пояснение от немския дипломат в Москва Александър Граф Ламбсдорф за полемиката, която " ясно демонстрира присъединяване на " груповия Запад ", в това число Берлин, в спора ".

Това е второ сходно обвиняване на Москва в границите на седмица. По-рано Кремъл подлага на критика изявление на френския президент Еманюел Макрон , съгласно което не трябва да се отхвърля опцията. Към момента няма западни страни, които да възнамеряват такива дейности.

В речта си в четвъртък Путин заплаши, че западните страни рискуват да предизвикат нуклеарна война, в случай че изпратят войски да се бият в Украйна.
Как реагира Берлин
Германското министерство на защитата заяви, че. Берлин го назова явен акт на подслушване от страна на Русия, който е част от " осведомителна война ".

Германският министър на защитата Борис Писториус назова приключването на информация " хибридна дезинформационна офанзива ", целяща да " подкопае нашето единение ".

" Не би трябвало да се поддаваме на Путин ", сподели той в неделя.

Говорител на немското държавно управление назова обвиняванията в подготовка на война " неуместна агитация ".

" Това е сигнален сигнал, че сме под прицел от страна на (руския президент Владимир ) Путин ", сподели в понеделник министърът на финансите Кристиан Линднер .

Канцлерът Олаф Шолц неведнъж е изключвал опцията за даване на ракети Таурус на Украйна, макар многократните претенции от страна на Киев. По думите му по този метод има заплаха Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната.

По-рано, на 22 февруари, немските депутати утвърдиха по-нататъшна военна поддръжка за Украйна, в това число системи за оръжия с отдалечен обхват, само че отхвърлиха апела на опозицията да се доставят и ракети Таурус. Изданието, че съгласно Русия диалогът се е състоял на 19 февруари.

Според анализатори от " Евроинтелиджънс " Русия се е тормозила от смяната в политиката на Шолц през 2023 година във връзка с изпращането на бойни танкове " Леопард 2 ", като в този момент Москва желае да се увери, че канцлерът ще се придържа към позицията си във връзка с ракетите Таурус.
 Как украинските танкисти се учат на немските  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Как реагира Англия
Говорител на английския министър председател Риши Сунак сподели пред кореспонденти, че Англия ще продължи да работи с Германия в поддръжка на Украйна, както и че приключването на информация е въпрос, който Германия би трябвало да проверява.

Британският народен представител Тобиас Елууд , някогашен ръководител на Комисията по защита на общините, сподели пред Би Би Си, че приключването на информация е " обезпокоително на няколко равнища ".

Това не е първият случай на приключване на информация за сигурността на Германия. В края на 2022 година управляващите арестуваха чиновник на немската работа за външно разузнаване (BND) по съмнения в шпионаж в интерес на Русия. През 2023 година немските управляващи арестуваха чиновник на организацията за военни поръчки по съмнение, че е предавал секретна информация на съветското разузнаване.

Германия е един от най-големите снабдители на военно съоръжение за Украйна и съгласно Берлин е съществена цел на съветските шпионски интервенции, чиито мащаби набъбнаха след началото на войната. На 16 февруари
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР