Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака

...
Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака
Коментари Харесай

Атанас Славов за протеста срещу БФС: Ясно е, че има превишаване на правомощията на отделни служители и на МВР

„ Един и същи сюжет съвсем постоянно сме гледали – чака се да ескалира напрежението, което става мотив за разпространяване на митинга и след това в дребните улички и на мрачно стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда ”, съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов пред.

По думите му би трябвало да има самостоятелна инспекция на митинга от 16 ноември пред Националния стадион.

„ Ясно е, че има превишаване на пълномощията на обособени чиновници и на Министерство на вътрешните работи, належащо е цялостно, всестранно, обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност ”, съобщи Славов. Според него е проблем, че се разчита на вътрешните механизми в системата на Министерство на вътрешните работи да доведат до очистителен резултат. „ Част от фрагментите приказват даже за закононарушение ”, съобщи министърът.

„ Видяхме случаи на хора, които към този момент са обезвредени, с белезници на земята, връщат се служителите на реда и стартират пердах с палките. Това е закононарушение, не просто административно нарушаване ”, съобщи Славов.

Той прикани да се стигне до корените на злоупотребата с власт – да е ясно дали става дума за напрежение, липса на психическа поддръжка за чиновниците на реда или за неупражнен надзор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР