Един ден през 2005 г., когато малкият футболен клуб Брентфорд

...
Един ден през 2005 г., когато малкият футболен клуб Брентфорд
Коментари Харесай

Умни пари — Алекс Дъф за променящата се съдба на футболен клуб Брентфорд

Един ден през 2005 година, когато дребният футболен клуб Брентфорд беше застрашен с администрация, мъж на име Матю Бенхам се обади в клубните офиси и попита по какъв начин може да помогне. В последна сметка той направи неизвестен заем. Бенхам, индиферентен професионален комарджия, който е израснал, подкрепяйки Брентфорд, продължи да употребява статистически данни, с цел да издигне клуба от западен Лондон в дивизиите до Висшата лига.

Брентфорд е най-близкият футболен еквивалент на Moneyball на Майкъл Луис, класическият роман за това по какъв начин закъсалите Оукланд Атлетикс употребяват статистика, с цел да печелят бейзболни мачове. Историята на Брентфорд просто чакаше да бъде разказана. Жалко е, че в Smart Money Алекс Дъф, умел публицист и локален човек, който е израснал, подкрепяйки клуба, го е разказал без достъп.

Основан през 1889 година, Брентфорд през съвсем цялата си история е бил крайградски квартал клуб. Те черпеха поддръжката си от белите улици на работническата класа към Грифин Парк, техен терен до 2020 г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР