Един човек загина, а най-малко 130 бяха ранени при поредица

...
Един човек загина, а най-малко 130 бяха ранени при поредица
Коментари Харесай

Един загинал и над 130 ранени при няколко торнада в Охайо и Индиана

Един човек почина, а минимум 130 бяха ранени при поредност торнада в американските щати Охайо и Индиана, съобщи Асошиейтед прес.
Смерчовете са част от 55-те торнада, които съгласно метеоролозите са връхлетели в понеделник осем щата на изток от Айдахо и Колорадо. Късно през вчерашния ден голямо и рисково торнадо се завихри в западния завършек на Канзас сити, щата Канзас, заяви Националната метеорологична работа. Според управляващите минимум 11 души са потърпевши. Мащабът на вредите за момента е незнаен.
През миналите две седмици в Съединени американски щати се следи извънредно висока интензивност на торнадата, а смяна в ситуацията не се задава.
Осемдесет и две годишен мъж почина в град Селина, откакто понесена от вятъра паркирана кола се блъснала в къщата му.
"Има региони, които в действителност наподобяват на военна зона ", сподели кметът на Селина Джефри Хейзъл.
Според информацията, оповестена в интернет от Центъра за предугаждане на стихии към Националната метеорологична работа, 14 торнада са вилнели в Индиана, 12 в Колорадо, а девет в Охайо. Съобщава се за седем смерча в Айова, пет в Небраска, четири в Илинойс, три в Минесота и един в Айдахо.
При гръмотевична стихия в Колорадо е паднала градушка с размер на топки за тенис, десетки автомобилисти са отбили от междущатски път в Небраска поради счупените предни стъкла на колите си.
Националната метеорологична работа сподели, че торнадо е било доказано и в Източна Пенсилвания, където са развалени къщи, само че няма данни за потърпевши.
Службата издаде предизвестие за торнадо за елементи от Ню Йорк и Ню Джърси. Властите посъветваха хората неотложно да потърсят леговище на по-ниските етажи и да стоят надалеч от прозорци.
Струпването на 50 и повече торнада не е напълно извънредно, такова нещо се е случвало 63 пъти в историята на Съединени американски щати, като в три от тези случаи и имало над 100 смерча. Необичайното този път е, че явлението обгръща изключително просторен географски регион, сподели метеорологът Патрик Марш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР