Един човек е загинал, а шестима са били ранени при

...
Един човек е загинал, а шестима са били ранени при
Коментари Харесай

Пушилин: Украинските сили обстрелваха Преображенската катедрала в Донецк по време на Пасхалната литургия

Един човек е умрял, а шестима са били ранени при украински обстрел в региона на Спасо-Преображенската катедрала в центъра на град Донецк по време на Пасхалната литургия. Това съобщи в канала си в Телеграм Денис Пушилин, ръководителят на Донецката национална република. Пострадала е детска градина, нанесени са вреди и на магазини и аптека в близост, съобщи ТАСС. 

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник, прибавя Българска телеграфна агенция.

Според представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна, в 03:25 московско време въоръжените сили на Украйна са изстреляли 20 снаряда от реактивни системи за залпов огън по Ворошиловски регион на Донецк. В резултат на обстрела гори детска градина, още една е развалена, няколко снаряда са паднали покрай катедралата и са развалени инфраструктурни уреди, водещи до Покрития пазар.

След обстрела на храма във Ворошиловски регион Въоръжените сили на Украйна продължиха да обстрелват Донецк - в 04:25 московско време в Киевски регион паднаха три натовски снаряда с диаметър 155 мм, заяви представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР