Eдин човек е загинал, а петима са ранени при стрелба

...
Eдин човек е загинал, а петима са ранени при стрелба
Коментари Харесай

Стрелба в метрото в Ню Йорк: един е убит, а петима са ранени

Eдин човек е умрял, а петима са ранени при пукотевица на метростанция в Ню Йорк, оповестяват локалните управляващи. Стрелецът към момента е на независимост и се търси от полицията.

Стрелбата е почнала, откакто вратите на трен от метрото са отварят на станция в квартал Бронкс в понеделник следобед.

Загинал е 34-годишен мъж. Сред ранените са 14-годишно момиче, 15-годишно момче и трима възрастни на 28, 29 и 71 години. Смята се, че до случая се е стигнало след спор сред две групи младежи, като някои от потърпевшите са взели участие в разногласието, а други са били инцидентни минувачи, които са чакали метрото.

Полицията търси най-малко един стрелец, който е избягал от мястото на престъплението, само че не изключва опцията обвинените да са повече.

Последните данни демонстрират, че закононарушенията в метрото в Ню Йорк са необичайност: приблизително дневно там се реализират към 3,8 млн. пътувания, а за миналата 2023 година са регистрирани 570 набези.

През 2022 година, когато мъж с револвер ранява 10 души във трен, преминаващ през Бруклин, това е първото всеобщо нахлуване с огнестрелно оръжие в метрото от 1984 година насам. Няколко седмици по-късно мъж прострелва 48-годишния Даниел Енрикес при нахлуване, което съгласно полицията е било непровокирано.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР