Един човек е задържан и е с повдигнато обвинение за

...
Един човек е задържан и е с повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Разбиха схема за фалшиви US и български документи, продавани в тъмната мрежа

Един човек е арестуван и е с повдигнато обвиняване за подготвяне към правене на неистинен документи след акция, провела се в Шумен, по отношение на противозаконна търговия с американски и български персонални документи. Това заяви на брифинг ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.
Още по тематиката
Според първичните данни, арестуваният е медиатор. Чрез него се е осъществявал контакт за пазаруване на подправени документи. Той е неосъждан и ще остане в ареста за 72 часа.

Разследващите считат, че търговията с неистинен документи се е осъществявала повече от две години. Има данни за непознати жители, които са желали да си купят такива документи. Както и за други забъркани в закононарушението.

При извършените процесуално-следствени дейности са претърсени три адреса в Шумен, конфискувани са 1,17343 биткойна, 13 000 лв. в брой, 18 карти за непосредствено изтегляне на виртуални валути, два мобилни телефона, два преносимия компютър, хард диск, голям брой фотоси на американски и български документи за идентичност. Предстои да се откри дали документите и посочените в тях данни на американски жители са същински или не, както и какво е тяхното предопределение.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев посочи, че продажбата на документи се е осъществявала в т.нар даркнет (Тъмна мрежа). Като има данни, че арестуваният е продал повече от 230 документа за идентичност на територията на България. Разплащанията са осъществявани само във виртуални валути (криптовалути).

Съвместните дейности на прокуратурата и ГДБОП не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР