Едгар Кейси, най-странния и неоспорим ясновидец наричан от сънародниците си

...
Едгар Кейси, най-странния и неоспорим ясновидец наричан от сънародниците си
Коментари Харесай

Едгар Кейси - сфинксът още пази тайните на Атлантида

Едгар Кейси, най-странния и безспорен ясновидец именуван от сънародниците си спящият набожен оракул и най-тайнственият мъж в Америка, в действителност до края на живота си остава един непретенциозен и слабо-образован човек.

Още като дете, в бащината си плантация в Кентъки, където е роден през 1877г., Едгар Кейси демонстрира качества за свръхестествено разбиране. Казва на родителите си, че беседва с привидения, които от време на време са сродници или пророци.

Прилаганите от него лекувания са странни и спорни, само че постоянно сполучливи. След като излекува застрашения си наследник от ослепяване с промивки с танинова киселина, същинско безумство до тогава, съгласно лекарите, Американската лекарска асоциация признава качествата на Едгар Кейси и публично му позволява да дава “психически съвещания ”, а локалният лекарски синдикат образува комисия от лекари, които участват на всички негови сеанси. Вече от половин век фондация “Кейси ” във Виржиния Бийч продължава да проучва неговите многочислени мемоари - разбори.

Съдържанието на медицинските и житейските Кейсиови разбори е по този начин неизчерпаемо и необозримо, че по-голяма част от вложеното там знание си остава още неизучно, неразучено. Тепърва ни следва да се учудваме на неговата безкрайна мъдрост и прозорливост.

 Едгар Кейси - сфинксът още пази тайните на Атлантида

Едгар предсказва двете международни войни и дефинира датите на започването и завършването на международната икономическа рецесия, спада й в 1933г., расовото принуждение в Америка и т. н. Говори за гибелта по време на служебните им отговорности на двамата президенти Рузвелт и Кенеди, само че не загатва имената им. Най-революционните му пророчества са за Библията, за Антлантида, за живота след гибелта, за сребърната корда – канал, която се скъсва при гибелта, за значимостта на ендокринните жлези, изключително на Лиденовата (още неоткрита).

СЕДАЛИЩЕТО НА ЧОВЕШКАТА ДУША Е В ЛИДЕНОВАТА ЖЛЕЗА

Разположена е в и над половите жлези. Чрез своя мрежа тя е обвързвана с разнообразни елементи на тялото. Духовната връзка сред тези елементи се реализира посредством ендокринните жлези, само че най-голяма част от тази свързваща, креативна сила се намира в лиденовата жлеза, която до края на човешкия живот е по отношение на мозъчните кафези посредством реакции от страна на шишарковидната жлеза в основата на мозъка. Засега медицината знае единствено, че има кафези на Лейдиг, които са интерстициални и секретират андроrени (двуполови) или мъжки полови хормони. А знаем, че душата няма пол...

Много от анализите на Едгар Кейси приказват за въплъщения в Атлантида преди повече от 50 000 години прочие Хр. Според тях, Атлантида се е намира на голям континент в Атлантическия океан, на запад от Европа. Но откакто сама се унищожава от силите, които сама е задействала, понижава територията си и я свежда до остров Посейдония, в този момент прочут под името Бимини, на неголямо разстояние от брега на Флорида. Според Кейси, тъкмо там ще се издигнат първите елементи на Атлантида от водата. А най-важните документи за историята на мощния и мистичния континент са пренесени в Египет и

СФИНКСЪТ ОЩЕ ПАЗИ ТАЙНИТЕ НА АТЛАНТИДА

Истинското обръщение на Великата пирамида е зашифровано, твърди Кейси, в един каменен отчет, изразен с езика на математиката и геометрията, посредством цвета и символиката на камъните в нея, посредством посоката на завоите в кридорите й. Тайните ще бъдат разкрити, когато се открие Залата на Записите – един дребен гроб или пирамида, която лежи сред дясната лапа на Сфинкса и река Нил. Това ще стане, когато се открие Храмът на Илтар в сегашен Юкатан (Америка) и когато се приключи още един земен цикъл посредством смяна в ситуацията на Земята, когато ще се завърне Великият Посветен.

Едгар Кейси умира на 5.01.1945г. в деня, часа и годината, които самичък е предсказал: ”В пет сутринта ще бъда изцяло оздравял... ”, имайки поради “от ситуацията да бъде друг от другите ”.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР