Еберт Кардосo да Силва е едно от новите попълнения на

...
Еберт Кардосo да Силва е едно от новите попълнения на
Коментари Харесай

Еберт Кардосо: Ще опитам да помогна на отбора да се бори за трофей

Еберт Кардосo да Силва е едно от новите попълнения на Ботев (Пловдив) тази зима. За последно бразилецът, който играе на поста ляв бранител, пази цветовете на украинския Стал. Бранителят подписа с „ канарчетата “ в края на януари, като незабавно отпътува за Турция, с цел да се включи в зимния лагер на отбора. Кардосо се съгласи да даде малко изявление за Sportal.bg, в което показа своите упования от сезона с “жълто-черната “ фланелка и усещанията си от Ботев.

- Здрасти, Еберт! Поздравления за прехвърлянето! Сега ще играеш за един от най-големите клубове в България. Кажи ми какво те накара да дойдеш в нашата страна и да избереш Ботев (Пловдив)?

- Здравейте, с топли бразилски пожелания! Благодаря доста за благите думи. Много съм благополучен да бъда тук и да нося фланелката на тим с голяма история и горделивост. Когато получих предлагането, не се замислих повторно и взех решение да приема. Удоволствие за мен е да играя за Ботев.

- Играеш като ляв бек и на тази позиция имаш съперник в лицето на Лазар Марин…

- Да, ще бъде сериозна конкуренция с Лазар Марин за поста ляв бранител. Той е страховит състезател, само че можете да бъдете сигурни, че който и да избере треньорът, ще бъде подготвен да помогне на тима.

- Кажи ми какво обичаш да правиш с топката и какво очакваш от сезона с Ботев (Пд)?

- Ляв бранител съм, който обича се включва в офанзива и да центрира топката. Обичам да изстрелвам към вратата, когато съм наоколо до наказателното поле. В същото време обичам да извършвам защитните си функционалности. Ще дам най-хубавото от себе си и ще опитам да оказа помощ на тима да се бори за трофей.

- Какво мислиш за тима? В състава са Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов…

- Те са страхотни футболисти. Разполагаме с огромни водачи, доста гений и отдаденост.

- Какво можеш да кажеш за Пловдив? Градът е хубав, нали?

- В Пловдив съм от скоро и не знам доста за града. Направих изследване в интернет и чух страхотни неща за града, който към този момент е мой дом. Нямам самообладание да открия всичките му хубости.

- Ботев (Пд) е в играта за спечелването на Купата на България. Може ли тимът да завоюва трофей тази година?

- Много се надявам и имам вяра в нашия тим. Ставаме все по-силни и ще работим крепко, с цел да стигнем до трофей.

- Познаваше ли се с някого в тима преди да пристигнеш тук?

- Да, играл съм с Джонатан Перейра в Украйна. Той е доста добър като човек и отличен футболист. Превърна се в безценен другар за мен.

- Феновете на Ботев (Пд) са доста темпераментни. Какво искаш да им кажеш?

- Чувал съм, че почитателите на Ботев са доста темпераментни. Имат огромна пристрастеност и поддържат тима. Това ми харесва. Искам да им кажа, че постоянно ще давам най-хубавото от себе си, с цел да донеса положителни резултати на тима. Благодаря ви за опцията и за това, че вярвате в мен, „ жълто-черно “ семейство “.

СНИМКА: Официален уебсайт на Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР