е тествал ядрена хиперзвукова ракета, която може да удари всяка

...
е тествал ядрена хиперзвукова ракета, която може да удари всяка
Коментари Харесай

Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята?

е тествал нуклеарна хиперзвукова ракета, която може да удари всяка точка на Земята за минути. Това заяви вестник “Файненшъл таймс ”, представен от.

Американски държавни източници настояват, че супероръжието се движи с 21 хиляди благи в час в ниска орбита и би направило противоракетната защита на Съединени американски щати безполезна. Според информацията благодарение на ракета притежател е бил изстрелян през август специфичен хиперзвуков аероплан, кадърен да носи нуклеарно оръжие. По време на тестванията той е прелетял през ниското орбиталното пространство, само че не е съумял да доближи плануваната цел, а се е отклонил на няколко десетки километра.
 Съединени американски щати ще тестват хиперзвукова ракета Съединени американски щати ще тестват хиперзвукова ракета
Американските военновъздушни сили могат да проведат още един полетен тест на хиперзвуковата ракета AGM-183A във вторник или четвъртък....

Тестът въпреки всичко оставил изумени чиновници на американското разузнаване, споделят източници, защото той демонстрира, че “Китай е постигнал изумителен прогрес в развиването на своите хиперзвукови оръжия ”. “Нямаме визия по какъв начин са създали това ”, твърди американски чиновник, осведомен с теста. На доктрина тази ракета може да лети и през Южния полюс, а това ще съставлява огромна опасност за американската система за противовъздушна защита, съсредоточена върху отблъскването на възможни офанзиви от северната полярна посока.

Пентагонът не излезе с коментар по отношение на отчетите за тестванията на хиперзвукови оръжия, извършени от Китай, само че изрази безпокойствие по отношение на военната интензивност на азиатската страна. По думи на представителя на американското министерство на защитата Джон Кърби военните благоприятни условия на Китай единствено подхранват напрежението. По тази причина от Съединени американски щати считат, че Пекин е основно предизвикателство за тях.

Заедно с Китай, Съединени американски щати, Русия и най-малко още 5 страни работят по хиперзвукова технология, а предишния месец Северна Корея разгласи, че е тествала новоразработена хиперзвукова ракета. На церемониал през 2019 година Китай показва нови видове оръжие, в това число своята хиперзвукова ракета, известна като DF-17. Балистичните ракети летят в Космоса, преди да се върнат по стръмни траектории с по-висока скорост. Хиперзвуковите оръжия са сложни за прехващане, тъй като летят към задачите си на доста по-ниска надморска височина, само че могат да реализират повече от пет пъти скоростта на звука - или към 6200 км/ч.

Същевременно. От китайското външно министерство обявиха, че са провели тестване на галактически транспортен съд през юли, а не на нуклеарна хиперзвукова ракета. “Става въпрос за обикновен тест за изпитване на технология за наново потребление на транспортно средство. Значението на теста е, че той може да обезпечи на ниска цена и комфортен способ за хората да пътуват умерено до и от Космоса ”, показаха управляващите в Китай. “Противопоставянето на опасността за сигурността, подбудена от напредъка на Китай в региона на галактическите оръжия, ще бъде значима част от бъдещата работа на НАТО ”, сподели на собствен ред шефът на алианса Йенс Столтенберг.
 Русия се похвали с сполучливо тестване на хиперзвуковата ракета Циркон (ВИДЕО) Русия се похвали с сполучливо тестване на хиперзвуковата ракета " Циркон " (ВИДЕО)
Руската фрегата " Адмирал Горшков " сполучливо е изстреляла хиперзвукова ракета " Циркон " от Бяло море по полигон в региона на Архангелск. Тов...

В изявление за “Файненшъл таймс ” той съобщи, че Китай към този момент оказва въздействие върху европейската сигурност посредством своите кибервъзможности, нови технологии и ракети с огромен обхват. “Въпросът по какъв начин тъкмо да се отговори на заканите ще е част от новата теория на НАТО за идващото десетилетие ”, добави Столтенберг. Очаква се документът да бъде признат другото лято, а сегашната версия, от 2010 година, не загатва Пекин.

“Китай се приближава до нас. Виждаме ги в Арктика. Виждаме ги в киберпространството. Виждаме по какъв начин влагат мощно в сериозна инфраструктура в страните ни. И несъмнено, имат още и още оръжия с отдалечен обхват, които може да доближат всички ни ”, сподели още Столтенберг. Шефът на НАТО разгласи, че Русия и Китай не би трябвало да се преглеждат като обособени закани. “На първо място Китай и Русия работят в тясно съдействие. Цялата тази концепция за разграничение сред Китай, Русия, Азиатско-Тихоокеанския район или Европа: това е една огромна среда на сигурност и ние би трябвало да се заемем с всичко това едновременно. Работата ни по готовността, технологиите, устойчивостта се отнася за всички тези райони ”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР