Е нергийният министър изрече огромни лъжи. БЕХ върши своята работа.

...
Е нергийният министър изрече огромни лъжи. БЕХ върши своята работа.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Енергийният министър изрече огромни лъжи

Е нергийният министър изрече големи неистини. БЕХ прави своята работа. Министърът твърди, че няма политика в енергетиката.

Това съобщи някогашният министър на енергетиката в кабинета "Борисов 3 " Теменужка Петкова на брифинг през днешния ден.

По-рано през днешния ден служебният министър на енергетиката Андрей Живков уточни, че Българският енергиен холдинг е задлъжнял, с цел да реши краткосрочни проблеми на Топлоелектрическа централа "Марица - Изток - 2 ", на мини "Марица - Изток " и "Топлофикация " - София. Тези отговорности коствали 100 млн. лв. годишно.



"Първата неистина, която чух, е за статута на БЕХ. Живков изрази подозрение и безпокойство, че холдингът се е трансформирал в подобен, който финансира своите дъщерни сдружения. Всъщност не решавал проблеми, а създавал такива. Това, което бих предложила на сътрудника, е да прочете устава на холдинга. БЕХ прави своята работа ", акцентира Петкова.

Според нея, втората неистина и операция от страна на Живков, било изявлението, че липсва политика в енергийното министерство. Оценката за политиката на бранша се давал от интернационалните рейтингови организации, напомни Петкова и акцентира, че "Фитч " е повишил кредитния рейтинг на БЕХ два пъти.

"Енергетиката е извънредно значим, структуро-определящ бранш, директно обвързван с националната ни сигурност. Всеки, който си разрешава да изрича лъжи и небивалици, ще понесе своята отговорност. Третата доста сериозна неистина е обвързвана с финансовата непоклатимост на бранша. Колегата без да уточни конкретика и числа просто изясни, че държавната енергетика е във финансов колапс. Понеже аз не работя като сътрудника със клюки, работя с обстоятелства, мога да ви покажа цялата информация за всяко едно сдружение, както и за неговото финансово положение. Тази информация съм предоставила на Живков в деня, в който той пое министерството, с цел да не търси и да не губи време. Той сподели, че желал информация, която не му била давана. Фактите и числата демонстрират, че през 2014 година БЕХ е бил на загуба. Към 31 декември 2020 година БЕХ е на 280 млн. лева облага. Не знам какво ще стабилизира сътрудника Живков, само че му поисквам триумф ", сподели още Петкова.

Тя съобщи, че не може да одобри изричането на лъжи и неистини във връзка с енергийното министерство. Петкова добави, че изявлението на министъра за мини "Марица - Изток " също е било неистина и от нейния кабинет са положили старания за извършване на изискванията на Европейска комисия.

"Препоръчвам на сътрудника да не си губи времето в търсене на измислени сензации, а да създадат нужното, с цел да си свършат работата и да обезпечат енергийната самостоятелност на страната ", добави Петкова.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - Как вървиш на работа? - Насила... - Не бе, по какъв начин стигаш до офиса? - Депресиран... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЕто защо е полезнаФирмата се занимавала с изкупуване зърно от аграрни производителКомпанията беше отличена за развиване на цифровото обучение и за устойчива обществена политика от списание и клуб BUSINESS LADYЕто какво ще координират заместниците на министър-председателятКонфликтът сред Хамас и Израел избухна на 10 май с изстрелването от палестинското ислямистко придвижване на ракети по ИзраелЕдна от партиите, подала документи, няма нужния брой подписиToва сподели водачът на ГЕРБ по време на среща с младежи от партиятаВижте защо е тоЩе има ограничавания за профилите, които непрекъснато не съблюдават правилатаСпоред държавното обвиняване те са " икономисали " налозите, като са предавали пред Национална агенция за приходите документи с погрешно съдържаниеТова се показва в известие, оповестено на интернет страницата на институцията във връзка днешния Световен ден на незабавната здравна помощВижте предизвестието от Световната метеорологична организацияТе ще работят този уикендИзстрелите били възпроизведени в междублоково пространствоВърховните съдии не са съгласни и с това, че би трябвало да се прави инспекция на спецсъдилищата за 10 годиниСпоред него ръководещите считат, че по този начин по-лесно ще може да бъде следен изборният процесОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР