е готова да започне ваксинация срещу COVID-19 на деца над

...
е готова да започне ваксинация срещу COVID-19 на деца над
Коментари Харесай

Румъния е готова да ваксинира деца над 12-годишна възраст

е подготвена да стартира имунизация против COVID-19 на деца над 12 година от момента, в който разновидността на имунизацията на Pfizer/BionTech за деца бъде утвърден в Европейски Съюз. Това съобщи на конференция през днешния ден националният координатор на имунизационната акция доктор Валериу Георгица, представен от БТВ.
Д-р Георгица заяви още, че към този момент се работи по оптимизация на платформата за имунизация, която да разреши записване на часове за имунизация посредством профила на родителите. Националният координатор на имунизационната акция заяви, че се възнамерява имунизационен маратон във връзка 1 юни.
 Доставят имунизацията до къщите на хората в изолирани села в Румъния Доставят имунизацията до къщите на хората в изолирани села в Румъния
Фермерът Сорин Туза си въздъхва с облекчение, когато доктор и две медицински сестри, предлагащи имунизация против COVID-19, почукват на в...
" Дори планираме да организираме в интервала 31 май-1 юни, тъй като е Международният ден на детето, маратон на национално ниво за имунизация на деца от възрастовата група 16-18 години. Ако до тогава имаме и позволение за възрастовата група 12-15 години, имаме поради в проекта и тази имунизационна активност ", сподели доктор Георгица. По думите му желанието на уредниците на имунизационната акция е маратонът за имунизация да работи непрестанно минимум 24 часа, с цел да се даде опция на колкото се може по-голям брой младежи, деца, юноши да се явят в пунктовете за имунизация, естествено, съпроводени от легален представител – родител, аставник, баба или дядо.
Националният координатор на имунизационната акция съобщи, че съгласно оценките на управляващите до 1 август близо половината от популацията на Румъния ще има някаква форма на имунитет против COVID-19 - посредством имунизация или посредством преболедуване на инфекцията. По данни на Националния комитет за съгласуваност на имунизационните действия до 17 май в Румъния са били имунизирани общо 3 963 176 души с една доза от имунизацията, а 2 871 560 души са получили и двете дози, регистрирани са 15 357 нежелани реакции след имунизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР