е генерирало повече от 570 милиона долара приходи, заяви президентът

...
е генерирало повече от 570 милиона долара приходи, заяви президентът
Коментари Харесай

Световното първенство по футбол за жени e генерирало повече от 570 милиона долара приходи

е генерирало повече от 570 милиона $ доходи, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Швейцарецът е безапелационен, че деветото издание на шампионата е било " най-хубавото, най-великото и най-голямото “ и оправда решението да се усили наградният фонд и да се разшири формата от 24 на 32 тима.

" Надигнаха се гласове дали ще коства прекалено много? Ние нямаме задоволително доходи, ще би трябвало да субсидираме. И нашето мнение беше, в случай че би трябвало да субсидираме, ще субсидираме, тъй като би трябвало да го вършим ", сподели Инфантино на Женската футболна спогодба на ФИФА.

" Но в действителност това Световно състезание генерира над 570 милиона щатски $ доходи и по този начин ние излязохме на нула. Не загубихме никакви пари и генерирахме втория максимален доход от всеки спорт, като отстъпва, несъмнено, само на Световното състезание за мъже ", сподели още Инфантино.

Наградният фонд от 440 милиона $ за международното състезание за мъже в Катар към момента е доста повече от 152 милиона $ за женския шампионат в Австралия и Нова Зеландия.

" Казвам на всички дами - просто продължавайте да поддържате инерцията, продължавайте да мечтаете и дано в действителност се стремим към цялостно тъждество сред половете. Не единствено равно възнаграждение на международното състезание, което е девиз, който се появява понякога. Стремим се към това, само че то няма да реши нищо. Защото това е един месец на всеки четири години и това са няколко играчи от хилядите и хиляди играчи ", сподели Инфантино.

Инфантино не подмина и рецензиите на избора на Австралия и Нова Зеландия за домакини на международното за дами и на разширението на шампионата.

" Спомням си, когато взехме решение да създадем това, имаше нормалните рецензии, които са все по-малко, споделяха, че няма да работи и равнището е прекомерно друго. Ще има 15:0 резултати, това ще бъде неприятно за женския футбол и неговия имидж. Съжалявам, само че ФИФА беше права ", сподели още президентът на ФИФА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР